Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

EAY ΑΧΑΙΑΣ : έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας

Όπως είναι γνωστό στο άρθρο 1 παρ. 7 του Π.Δ 394/2001 όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το ΠΔ 173/2013 προβλέπεται η έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας, κάτι το οποίο ήταν μια σημαντική κατάκτηση του συνδικαλιστικού μας κινήματος.
Η έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας δίνει επιτέλους τη δυνατότητα σε όλους τους συναδέλφους να προγραμματίσουν τη ζωή τους ξεφεύγοντας πλέον από την ψυχοφθόρα καθημερινή επικοινωνία για την υπηρεσία της επόμενης ημέρας.
Διαπίστωση της Ένωσής μας, μετά από παράπονα μελών μας είναι ότι η συγκεκριμένη διάταξη δεν τηρείται απαρέγκλιτα. Έτσι ενώ η υπηρεσία ανακοινώνεται εβδομαδιαία, σχεδόν καθημερινά τροποποιείται με το πρόσχημα συχνών « εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών », προκαλώντας εκ νέου στους συναδέλφους σύγχυση καθώς αναγκάζονται να εκτελούν βάρδια καίτοι τη συγκεκριμένη ημέρα είναι σε ημερησία ανάπαυση ακόμα και μακριά από την υπηρεσία τους.
Η Ένωσή μας, ζητεί να αναλάβετε πρωτοβουλία ώστε, ο Αρχηγός του Σώματος να εκδώσει διευκρινιστική Δ/γη « τι εστί έκτακτο γεγονός» ώστε εφεξης να μπορεί ο κάθε συνάδελφος και οι Ενώσεις να γνωρίζουν σε ποιες περιπτώσεις η υπηρεσία μπορεί ή όχι να τροποποιηθεί ενώ έχει ήδη γνωστοποιηθεί.
Υπενθυμίζουμε δε, ότι στο πρόσφατο Συνέδριο μας ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη δεσμεύτηκε για την έκδοση διευκρινιστικής Δ/γης κάτι το οποίο ακόμα αναμένουμε