Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ενας Ταξίαρχος διεκδικεί δημαρχιακό θώκο!

Την υποψηφιότητα του για το Δήμο Αμαρίου, ως επικεφαλής του Συνδυασμού «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΑΡΙ» ανακοίνωσε χτες ο Παντελής Μουρτζανός, στο κατάμεστο από κόσμο Δημαρχείο του Δήμου, στην Αγία Φωτεινή.
Πρόκειται για την πρώτη ανακοίνωση του νέου Συνδυασμού, όπου ανακοινώθηκαν 28 υποψήφιοι, από τους 31 που θα απαρτίσουν το ψηφοδέλτιο, αλλά και οι προθέσεις της νέας ομάδας, ενώ σύντομα θα παρουσιαστεί το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΑΡΙ».
Ο Παντελής Μουρτζανός παρουσίασε τους υποψηφίους του, μιλώντας ξεχωριστά για τον καθένα, δίνοντας το στίγμα για το έργο που καλούνται να υπηρετήσουν. Τον ίδιο προλόγισαν οι επιστήθιοι φίλοι του, διακεκριμένοι επιστήμονες Μανώλης  Λέκκας, απόστρατος ανώτατος Αξιωματικός της Αεροπορίας και γνωστός Μετεωρολόγος, καθώς και ο Μιχάλης  Ταταράκης Φυσικός, διευθυντής στη Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών στο Ανώτατο Τεχνολογικό Ίδρυμα Κρήτης.
Οι κύριοι Λέκκας και Ταταράκης μίλησαν για τον άνθρωπο Παντελή Μουρτζανό, το ήθος του, την μεγάλη επαγγελματική του σταδιοδρομία, την σπουδαία οικογένεια που έχει δημιουργήσει, αλλά και για τις ικανότητες και το όραμα για τον τόπο του, καλώντας τους Αμαριώτες να στηρίξουν τον συνδυασμό για τη Νέα Πορεία. Οι ίδιοι τόνισαν ότι θα είναι αρωγοί στην προσπάθεια που ξεκινά, βοηθώντας έμπρακτα όποτε και αν τους ζητηθεί.
Ο Παντελής Μουρτζανός κατά την ομιλία του, ευχαρίστησε από καρδιάς τους παραβρισκόμενους και εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν να εγκαταλείψει την καριέρα του και να ταχθεί στον αγώνα για την Νέα Πορεία του Δήμου Αμαρίου. «Δεν διεκδικώ αξιώματα, είχα, τα υπηρέτησα και τα άφησα για να δώσω όλο μου τον  εαυτό μαζί με τους συνεργάτες μου, ώστε να κάνουμε κάτι διαφορετικό, κάτι καινούργιο, κάτι ελπιδοφόρο, να αλλάξουμε επιτέλους πορεία σ’ αυτό το τόπο. Να βάλουμε μπροστά αυτά που μας ενώνουν και να διαγράψουμε αυτά που μας χωρίζουν, μόνο έτσι θα πάει μπροστά ο τόπος. Εμείς πιστεύουμε, για να πάμε μπροστά και να  αλλάξουμε πορεία, πρέπει να είμαστε ενωμένοι, ο τόπος το  έχει ανάγκη,  το Αμάρι μας χρειάζεται όλους, είμαστε λίγοι  δεν περισσεύει κανείς», τόνισε στην ομιλία του.

Μιλώντας για την σημερινή Δημοτική αρχή ο Παντελής Μουρτζανός, δεν προχώρησε στην εύκολη κριτική, αλλά έθεσε καίρια ερωτήματα που καλείται ο κάθε Αμαριώτης να απαντήσει: Αν και κατά πόσο ο σημερινός Δήμος  ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις του. Αν η Δημοτική Αναπτυξιακή Εταιρεία  ΑΜΑΡΙ Α.Ε  που διαχειρίζεται τον ΧΥΤΑ και πρέπει να είναι κερδοφόρα   εμφάνισε  αναπτυξιακό έργο. Αν τα τελευταία χρόνια υπήρξαν  λύσεις  στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινότητες του δήμου μας. Αν στο Δήμο Αμαρίου υπήρχε προγραμματισμός και σχέδιο για το αύριο ή απλά οι έχοντες την ευθύνη, διαχειριζόταν με αυτοσχεδιασμούς την καθημερινότητα.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Παντελής Μουρτζανός, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα παρουσιαστεί το Πρόγραμμα του Συνδυασμού, οι στόχοι και οι δράσεις,  που κρίνονται αναγκαίες για την αναπτυξιακή ώθηση  της περιοχής του Αμαρίου. Όπως τόνισε: «Μοναδικό σκοπό έχουμε, να υπηρετήσουμε με ανιδιοτέλεια και συνέπεια τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να συμβάλουμε στην προώθηση άλυτων προβλημάτων που ταλανίζουν την  περιοχή μας.
Ο τόπος μας διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα που μένουν αναξιοποίητα. Έχει Ιστορία, έχει Ανθρώπους και Πολιτισμό, έχει δυνατότητες Ανάπτυξης, προσφέρει  μάλιστα και  στην Ανάπτυξη  άλλων  Περιοχών,  κυρίως με τη μεταφορά  υδατικών   πόρων προς αυτές, επομένως  δικαιούται να έχει και τη δική του  Ανάπτυξη. Πρόθεση μας είναι να δώσουμε στο δήμο Αμαρίου μια Ευρωπαϊκή προοπτική ανάπτυξης, προκειμένου να καταστεί ένας δήμος οικονομικά ανεξάρτητος, βιώσιμος και απόλυτα ισχυρός. Σας καλούμε λοιπόν, να βαδίσουμε μαζί και  ν’ αγωνιστούμε ενωμένοι  για  την Ανάπτυξη και Πρόοδο του Τόπου που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και που τόσο πολύ αγαπάμε».
 
Η νεότερη σε ηλικία υποψήφια του Συνδυασμού «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΑΡΙ» Νίκη Ακουμιανάκη, 23 ετών, ιδιωτική υπάλληλος, μίλησε εκ μέρους όλων των υποψηφίων και τόνισε: «Τη στιγμή αυτή, ενώνουμε τη φωνή, το όνειρο, το όραμα μας για τον τόπο μας, με τον Παντελή Μουρτζανό, τον άνθρωπο που μας κάλεσε να γίνουμε ομάδα. Μια ομάδα, υγιής, δυνατή, αποτελεσματική, με κοινούς στόχους. Εκπροσωπώ ίσως την πιο άτυχη γενιά των τελευταίων δεκαετιών, που δεν πρόλαβε καν να δει τα όνειρα της να γεννιούνται, αφού η οικονομική κατάσταση της χώρας, μας αναγκάζει να βλέπουμε μόνο την στιγμιαία επιβίωση μας. Όμως πιστεύω, όπως και όλοι οι συνυποψήφιοι μου, ότι το μέλλον μας ανήκει και είναι στο δικό μας χέρι να αλλάξουμε την τύχη που κάποιοι άλλοι αποφάσισαν για εμάς. Αποφασίσαμε να μείνουμε εδώ και να παλέψουμε για εμάς, τις οικογένειες μας, τα όνειρα μας. Και θα το κάνουμε όλοι μαζί, ενωμένοι. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να αλλάξουμε πορεία. Να ενωθούμε και να χαράξουμε μια νέα πορεία για το Αμάρι. Να δημιουργήσουμε, να σχεδιάσουμε, να ονειρευτούμε, να δουλέψουμε».
Η παρουσίαση του συνδυασμού έγινε στο Δημαρχείο του Δήμου Αμαρίου στην Αγία Φωτεινή, όπου επίσης παρευρέθηκαν πολλοί πρώην κοινοτάρχες από τα χωριά του Δήμου και οι πρώην Δήμαρχοι Συβρίτου και Κουρητών, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την εμπιστοσύνη τους στους ανθρώπους, την νέα ομάδα που πρόκειται να αναλάβει το μεγάλο έργο για την επόμενη μέρα και τη Νέα Πορεία του Δήμου Αμαρίου.
Αίσθηση προκάλεσε η αθρόα προσέλευση στην εκδήλωση, των νέων που ζουν στα χωριά του Δήμου, οι οποίοι χειροκρότησαν την ελπίδα για μια Νέα Πορεία στο Αμάρι, που καθαρά διέκριναν στα πρόσωπα των υποψηφίων και του Παντελή Μουρτζανού.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

1.    ΑΚΟΥΜΝΙΑΝΑΚΗ Νίκη,  Γερακάρι.
2.ΑΛΕΒΥΖΑΚΗΣ Χαρίλαος,  Νίθαυρη
3. ΒΑΣΙΛΑΚΗ-ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ Στυλιανή,  Φουρφουράς.
4. ΒΟΥΜΒΟΥΡΑΚΗΣ Κων/νος,  Βισταγή.
5.ΓΕΝΕΡΑΛΗΣ Ιωάννης, Γερακάρι.
6.ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗΣ Ιωάννης, Άνω-Μέρος.

7.ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ Ιωάννης,  Πλάτανος
8.ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ Φραγκιάς, Γέννα.
9. ΙΕΡΩΝΥΜΑΚΗΣ Κ ων/νος,  Παντάνασσα.

10.ΚΑΛΟΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ Εμμανουήλ, Αμάρι.
11.ΚΕΧΑΓΙΑΔΑΚΗΣ Γεώργιος,  Βολιώνες.
12.ΚΛΑΔΟΣ Βασίλειος, Πλατάνια.
 13.ΚΟΚΚΙΝΟΣ Νικόλαος,  Μέρωνας.
14.ΚΡΥΟΒΡΥΣΑΝΑΚΗΣ Μιχαήλ,  Λοχριά.
15.ΜΟΣΧΟΝΑΣ Γαλάτιος, Μέρωνας.
16.ΜΟΥΡΤΖΑΝΟΣ Γεώργιος, Φουρφουράς.

17.ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗΣ Νικόλαος, Πετροχώρι.
18.ΠΑΡΑΔΕΙΣΑΝΟΣ Αδάμ,  Άγιος Ιωάννης.

19.ΣΑΒΒΑΚΗ-ΠΕΡΝΙΕΝΤΑΚΗ Ελευθερία, Πατσός.
20.ΣΚΟΥΛΟΥΦΙΑΝΑΚΗΣ Εμμανουήλ,  Απόστολοι.

21.ΣΤΑΘΟΡΑΚΗΣ Γεώργιος,  Λοχριά.

22.ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ Γεώργιος,  Βυζάρι.
23. ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ Μαρία, Κουρούτες
24.ΤΡΙΠΟΔΙΑΝΟΣ Γεώργιος, Καλογέρου.
25.ΦΡΑΓΚΙΟΥΔΑΚΗΣ Μενέλαος,  Μοναστηράκι.
26.ΧΑΙΡΕΤΗ Ελένη,  Μεσονήσια.
27.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ Κων/νος, Πλατάνια,  
28.ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ Εμμανουήλ,  Αποδούλου