Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ !

Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας με αίσθημα ευθύνης έχει προβεί σε δεκάδες γραπτές και προφορικές παρεμβάσεις προς όλους τους αρμόδιους, συμπεριλαμβανομένης της Κας Προϊσταμένης Εισαγγελίας Πρωτ/κων Λάρισας, και έχει αναδείξει τα μείζονα ζητήματα του παμπάλαιου και κακοσυντηρημένου στόλου υπηρεσιακών οχημάτων καθώς και της έλλειψης προσωπικού, σε συνδυασμό με το τεράστιο όγκο των αστυνομικών μέτρων και την αύξηση της εγκληματικότητας.
   Σύνθημα μας ήταν και παραμένει «Ασφαλής Αστυνομικός σημαίνει Ασφαλής Πολίτης» και προς αυτή τη κατεύθυνση θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε.
   Με μεγάλη όμως έκπληξη διαβάσαμε εχθές (14-3-2014) στο γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο τοποθετήσεις του κ. Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Θεσσαλίας ότι στο νομό Λάρισας υπάρχουν υπέρ αρκετοί αστυνομικοί και δεν υπάρχει θέμα με τα υπηρεσιακά οχήματα.
   Αυτό όμως που μας γέμισε θλίψη ήταν το γεγονός ότι αποκλειστικός υπεύθυνος για την υπάρχουσα αστυνόμευση και για το πρόβλημα της εγκληματικότητας «φωτογραφήθηκε» ξεκάθαρα ότι είναι ο απλός αστυνομικός ο οποίος αγόγγυστα εκτελεί τα καθήκοντα του.
   Το περιπολικό με ένα άτομο, η αδυναμία επάνδρωσης και δεύτερου περιπολικού είτε γιατί δεν υπάρχει όχημα είτε γιατί υπάρχει λειψανδρία δεν είναι ψέματα ούτε προφάσεις. Είναι αλήθειες για τις οποίες έχουμε διαμαρτυρηθεί έντονα.
   Εφόσον λοιπόν τα ανωτέρω δεν ισχύουν τότε μάλλον εμείς αλλού υπηρετούμε!