Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Αλέξανδρος Π. ΣΦΕΛΙΝΙΩΤΗΣ.. ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΟΑΣΥ

Θεσσαλονίκη 27-3-2014
Αξιότιμοι Κύριοι Συνάδερφοι της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΑΣΥ,
Μετά από  νέα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό και στον έγγραφο Τύπο δέχθηκα από συναδέρφους αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με το επίδομα αλληλεγγύης και τον τρόπο που αυτό πρόκειται να κατανεμηθεί στους δικαιούχους. ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι συνάδερφοι μου δήλωσαν πως ΆΠΑΝΤΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ  και ΘΕΣΗΣ που κατέχουν εντός της Ελληνικής Αστυνομίας, ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ τις ΙΔΙΕΣ ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΕΣ  ΜΕΙΩΣΕΙΣ στους μισθούς τους, χωρίς να ληφθεί υπόψιν κανένα κριτήριο (περιουσιακό,κοινωνικό,οικογενειακό κλπ). Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις η κατανομή  μέρους του πλεονάσματος,το οποίο επιτεύχθηκε με τις θυσίες όλων
των Ελλήνων και όχι μόνο με των Ένστολων,θα γίνει στους ένστολους με βάση εισοδηματικά κριτήρια και να το λάβουν αυτό μόνο όσοι έχουν μεικτές μηνιαίες αποδοχές έως 1500ΕΥΡΩ. Και εδώ γεννάται το ερώτημα, πώς γίνεται  μέρος του πλεονάσματος να κατανεμηθεί σε κάποιους ένστολους λαμβάνοντας υπόψιν τις μεικτές αποδοχές και να μην κατανεμηθεί σε ΟΛΟΥΣ δεδομένου πως ΟΛΟΙ υπέστησαν τις ίδιες ποσοστιαίες μειώσεις στους μισθούς?
Με αυτά τα δεδομένα θα καταφέρουν οι Κυβερνώντες να διαχωρίσουν το Αστυνομικό Προσωπικό σε ευνοούμενους και μη, σπείροντας τη διχόνοια ανάμεσά μας προκαλώντας συγκρούσεις εντός του Σώματος και όταν εντός ενός Οργανισμού υπάρχουν συγκρούσεις αυτός αδυνατεί και να διεκδικήσει και το γνωρίζετε πολύ καλά και  πως βρισκόμαστε σε μία περίοδο πολλών και κρίσιμων διεκδικήσεων.                                                                
Επίσης με την εξαγγελία του ο κ. Πρωθυπουργός δημιούργησε μία εσφαλμένη εντύπωση της κοινωνίας εις βάρος μας,με την βοήθεια και μερικών Μ.Μ.Ε.,μας έβαλε αντιμέτωπους με άλλες κοινωνικές ομάδες,διότι όλοι πιστεύουν πως είμαστε ευνοoύμενη ομάδα, κάτι το οποίο φυσικά δεν ισχύει. Σας υπενθυμίζω πως ουδέποτε ζητήσαμε οι ‘Ενστολοι μέρος του πλεονάσματος, ο κ. Πρωθυπουργός από μόνος του ανακοίνωσε πως όταν επιτευχθεί πλεόνασμα θα κατανείμει μέρος αυτού σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, σε χαμηλόμισθους, ανέργους και στους ένστολους.
Μεταφέροντας την βούληση των περισσοτέρων συναδέρφων ,αν όχι και ΟΛΩΝ,σας δηλώνω πως το πλεόνασμα πρέπει να κατανεμηθεί όλους και επειδή αυτό είναι κάτι ανέφικτο με τα μέχρι τώρα οικονομικά δεδομένα και προκειμένου να προστατευθεί η συνοχή των Αστυνομικών εις όφελος όλων μας,
Προτείνω να προβούμε σε όλες τις ενέργειες για να διατεθεί σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη περισσότερο από εμάς, σε ανθρώπους που δεν έχουν ρούχα να φορέσουν, που δεν έχουν να δώσουν στα παιδιά τους ένα πρόγευμα για το σχολείο, σε  πραγματικούς αναπήρους που τους κόπηκαν τα επιδόματά τους και
Να μην διατεθεί σε αλεξίσφαιρα, οπλισμό, οχήματα όπως κάποιοι συνάδερφοι αιτούνται,διότι  τα απαραίτητα εφόδια για να επιτελέσουμε το λειτούργημά μας πρέπει η Πολιτεία να μεριμνά ώστε να τα έχουμε αδιαλείπτως, ανεξαρτήτως ύπαρξης πλεονάσματος.
Δεδομένου πως εκκρεμούν ζητήματα κρίσιμα για όλο το Αστυνομικό Προσωπικό που απαιτούν σύμπνοια και ομόνοια όπως η αναμενόμενη απόφαση του Σ.τ.Ε.,που επαναφέρει τους μισθούς μας  σε επίπεδα προ του Ν.4093/2012,που είναι ίσως η μέγιστη επιτυχία του ένστολου συνδικαλισμού τα τελευταία χρόνια, σας καλώ αντιλαμβανόμενοι τις συνθήκες να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την σωστή υπεράσπιση των συμφερόντων μας υιοθετώντας τις προτάσεις μου και να μην επιτρέψετε τον διαχωρισμό των Αστυνομικών σε πατρικίους και πληβείους,να μην επιτρέψετε να προκληθεί σύγκρουση μεταξύ των συναδέρφων ώστε να μπορέσουμε να εξακολουθήσουμε να διεκδικήσουμε ακόμη πιο δυναμικά αυτά που μας στέρησαν,αυτά που δεν μας δίνουν και τα δικαιούμαστε εις όφελος όλων των υπηρετούντων στην Αστυνομία και κατ’επέκταση των οικογενειών μας,των φίλων μας,όλων των πολιτών.
Με εκτίμηση
Αλέξανδρος Π.  ΣΦΕΛΙΝΙΩΤΗΣ

Μέλος Δ.Σ. Π.Ο.ΑΣ.Υ.