Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΤΗΝ 05 & 06 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
  Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
  Όπως όλοι γνωρίζετε, το συνδικαλιστικό μας κίνημα εξέφρασε από την αρχή έντονη ανησυχία και αντίδραση για τις διατάξεις του Σχεδίου νόμου «Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες διατάξεις», τόσο κατά την δημόσια διαβούλευση όσο και κατά την ακρόαση των φορέων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, πραγματοποιώντας και συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας εκπροσώπων των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων και του Διοικητικού μας Συμβουλίου έξω από τη Βουλή.

  Επισημάναμε ότι το σ.ν. πάσχει από κάθε πλευρά, δεν παρέχει κανένα εχέγγυο αποτελεσματικής λειτουργίας του έωλου οικοδομήματος που επιχειρείται να παρουσιασθεί ως αναγκαιότητα και μεταρρυθμιστική τομή στα αστυνομικά χρονικά της χώρας. Zητήσαμε το πάγωμα της διαδικασίας συζήτησης ενώπιον της Επιτροπής της Βουλής, έως ότου επανεξεταστεί το νομοπαρασκευαστικό πλαίσιο ενός σύγχρονου νομοθετήματος, σε ικανό προς εκπόνηση τούτου χρονικό διάστημα, με τη συμμετοχή επιστημονικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων, ώστε με νηφαλιότητα να προκύψει μια Αστυνομία για την Ελλάδα του 21ου αιώνα.
  Μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών της αρμόδιας Επιτροπής με τις οποίες τροποποιήσεις επήλθαν στο αρχικό σχέδιο εισάγεται την προσεχή Τετάρτη 05.03.2014 προς συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής.
  Η εξέλιξη αυτή ουδόλως μας ικανοποιεί, αφού η θέση μας ήταν και παραμένει η σύσταση διακομματικής επιτροπής για τη συνολική μεταρρύθμιση της ΕΛ.ΑΣ. Προς τούτο συγκαλείται την προσεχή Τετάρτη 05 Μαρτίου 2014 και ώρα 14.00 έως πέρατος & Πέμπτη 06 Μαρτίου 2014 και ώρα 09:00 έως πέρατος, το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στα Γραφεία μας (οδός Μεσογείων 96- Αθήνα), στο οποίο καλούνται να παρευρεθούν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας κάθε Πρωτοβάθμιας Ένωσης μας, για να συμμετάσχουν στις εργασίες αυτού, έχοντας μαζί τους και τη στολή.