Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

" Ο Έλληνας αστυνομικός δεν ανήκει σε καμιά ειδική κατηγορία πολιτών αυτής της χώρας ", του Λάζαρου Μαχαιρίδη

Στη σελίδα του στο facebook το μάλος της ΣΚΑΥ Λάζαρος Μαχαιρίδης, με αφορμή το ρεπορτάζ του bloko.gr πως θα κατανεμηθεί τελικά στους ένστολους το πλεόνασμα ( Πόσο θα είναι το πλαφόν για τους δικαιούχους και ποια θα είναι η μείωση στο επίδομα αλληλεγγύης για τους ένστολους ) σχολίασε τα εξής:

Το γνωστό μυθιστόρημα ''ο Αλχημιστής'' του Paolo Coelo και όσα εξιστωρεί, φαντάζουν πολύ μικρά και λίγα, μπροστά στα όσα μαγικά πρόκειται να γίνουν... ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της χορήγησης του επιδόματος της ''επαναφοράς πολιτικής συνείδησης'' στα προ μνημονιακά έτη....!
Δυστυχώς οι οικονομικές ανάγκες των ενστόλων, μετά τον ορυμαγδό της μνημονιακής πολιτικής και τη λαίλαπα των τριών μνημονίων και του ενός μεσοπρόθεσμου, (όχι ότι και πρίν έπαιρναν πολλά...) αλλά πλέον με περίπου 40% μείωση των ετήσιων αποδοχών τους, είναι υπερβολικά πολλές και αυτό θα διαδραματήσει σημαντικό ρόλο...!
Κάποιοι λοιπόν ποντάρουν στο γεγονός αυτό...! Οφείλουν να μη λησμονούν όμως, πως το παραγόμενο έργο των ενστόλων και ειδικότερα του Έλληνα αστυνομικού είναι τεράστιο καθώς επίσης ας μην ξεχνούν πως η ασφάλεια του πολίτη της δοκιμαζόμενης χώρας μας δε διαπραγματεύεται!
Ο Έλληνας αστυνομικός καθώς και γενικότερα το σύνολο των ενστόλων που τα δύσκολα αυτά χρόνια που κυλήσαν κράτησαν ψήλα το επαγγελματικό τους φρόνιμα παρόλες τις αντιξοότητες και επωμίστηκαν το τεράστιο βάρος της διατήρησης της τάξης και των λεπτών ισορροπιών στη χώρα, δεν ανήκει σε καμιά ειδική κατηγορία πολιτών αυτής της χώρας, ούτε πρέπει να χαρακτηρίζονται έτσι, ούτε βέβαια έχει μειωμένη αντίληψη αν πιστεύουν κάτι τέτοιο...!
Όλοι γνωρίζουμε πως λειτουργεί χρόνια και χρόνια τώρα αυτός ο οργανισμός...! Στηριζόμενος στο φιλότιμο που είναι ποτισμένο στο DNA όλων μας! Όσο δύσκολες καταστάσεις λοιπόν και αν βιώνουμε (ως κομμάτι και μεις του συνόλου σχεδόν του Ελληνικού λαού) οφείλω να θυμίσω στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ τη γνωστή λαϊκή ρήση: '' το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού '' ... !
Έχουν γνώση αλλά και κρίση πλέον οι φύλακες...!
Παιχνίδια δε χωρούν στην πλάτη κανενός...!
Καλά θα κάνουν να μην το ξεχνούν...!
.αναδημοσίευση bloko.gr