Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΤΩΝ ΠΕΝΘΗΜΕΡΩΝ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ της ΠΟΑΣΥ
Αθήνα 11 Μαρτίου 2014
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
«Θα συνεχίσουμε την στρατηγική της τραγιάσκας;»
Τα τελευταία τέσσερα  χρόνια με σταθερούς ρυθμούς οι εκάστοτε Κυβερνώντες μέσω των οριζόντων περικοπών και  μειώσεων των αποδοχών μας , βάζοντας «χέρι» και στο κατ’ ευφημισμό επίδομα επικίνδυνου  της εργασίας μας που μείωσαν κατά 10% , κατόρθωσαν να μειώσουν το εισόδημα μας και να μας επιστρέψουν πίσω μια ολόκληρη δεκαετία.

Σήμερα εντελώς απροσχημάτιστα έκαναν νέα έμμεση ετήσια μείωση αφαιρώντας  184 € από τους Αστυνομικούς για την εργασία που προσφέρουν την 6η ημέρα εργασίας.
Από την μια αφού μας αναγνωρίζουν ότι είμαστε οι πλέον αδικημένοι μας υπόσχονται την εν μέρει αποκατάσταση των αδικιών και από την άλλη φροντίζουν να συρρικνώνουν με διαφόρους τρόπους τα 7.600 € που αμείβεται ετήσια ο νέος Συνάδελφος μας ,που οι ίδιοι τον καλούν και έχουν την απαίτηση να δώσει "γυμνός" την μάχη της εγκληματικότητας, χωρίς ωράριο και ημερήσια ανάπαυση. 
Γνωρίζουμε πολύ καλά βέβαια ότι θα επιχειρήσουν για μια ακόμα φορά να μας υποχρεώσουν να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε όλα τα Σαββατοκύριακα του μήνα και χωρίς μάλιστα αυτή την φορά να μας τα πληρώνουν όλα. Όμως πέτυχαν την προβλεπόμενη μείωση του μνημονιακού προϋπολογισμού για το 2014 κατά 18%.
Με απλά λόγια «όσα μειώνεται το εισόδημα τόσο αυξάνεται ο χρόνος εργασίας». Όμως η υπομονή και το φιλότιμο έχουν και ένα τέλος.
Είχαμε επισημάνει στην ανακοίνωση μας της 21.2.2014 ότι:  «η περιφρούρηση των εργασιακών δικαιωμάτων και ο τρόπος δράσης και λειτουργίας του συνδικαλιστικού κινήματος παραμένουν ανοιχτά ζητήματα και μας υποχρεώνουν να παραμείνουμε σε εγρήγορση και διαρκή προσπάθεια για την βελτίωση τους. Κρίνεται απόλυτα αναγκαίο να ξεκινήσει άμεσα ένας εσωτερικός διάλογος αναπροσανατολισμού και οριοθέτησης της στρατηγικής των στόχων του συνδικαλιστικού κινήματος των ένστολων στην νέα εποχή. Είναι μονόδρομος η απαλλαγή από την στρατηγική «τραγιάσκας» και την επαναστατική γυμναστική των εργαζομένων , με αποφάσεις πλειοψηφικές στην οροφή αλλά  μειοψηφικές στην βάση»

 Το ερώτημα είναι αν εμείς θα συνεχίσουμε την στρατηγική της «τραγιάσκας» ;


Τα εκλεγμένα μέλη στο ΔΣ της ΠΟΑΣΥ