Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΕΑΥ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

       Ξεκίνησε την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του Σχεδίου νόμου «Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας κλπ»,
Η Ένωση μας έχει διατυπώσει, τις έντονες επιφυλάξεις της και αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014 συμμετείχε σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.

Η Ένωσή μας για το σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας, εκφράζει τις έντονες επιφυλάξεις της, διότι δεν έχουν εισακουστεί οι απόψεις και οι προτάσεις του Συνδικαλιστικού Οργάνου.
Λέμε όχι στο προωθούμενο σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως κατατέθηκε ως σχέδιο νόμου  στην επιτροπή της Βουλής, διότι πιστεύουμε σε μια αναδιοργάνωση, η οποία θα είναι απόρροια επιστημονικών μελετών, βασισμένων στα σύγχρονα δεδομένα της εγκληματικότητας, με επιτροπές στις οποίες θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων, καταθέτοντας τις προτάσεις και απόψεις τους, για μια πραγματική αναβάθμιση του έργου που επιτελείται από την Αστυνομία αλλά και των συνθηκών εργασίας του Αστυνομικού.
Είμαστε υπέρ του διαλόγου και
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
1.       Πανεπιστήμιο Σωμάτων Ασφαλείας, για την Εκπαίδευση - Μετεκπαίδευση και δια βίου μάθηση των Αστυνομικών ως ενιαίος τρόπο Εκπαίδευσης – Μετεκπαίδευσης  του Ευρωπαίου Αστυνομικού.
2.      Αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ε.Σ.Π.Α.
3.      Αναδιάρθρωση – Αναδιοργάνωση Ελληνικής Αστυνομίας ως απόρροια Επιστημονικών Μελετών βασισμένων σε σύγχρονα δεδομένα, δηλαδή σχέση Πληθυσμού, Εγκληματικότητας, Ιδιομορφία και ιδιαιτερότητες περιοχών, γεωγραφία ( δηλαδή ορεινές περιοχές,  θαλάσσιος χώρος κλπ) .
4.      Αναγνώριση του έργου που επιτελείται στην Ελληνική Αστυνομία.
5.      Αναγνώριση των Επικίνδυνων Συνθηκών Εργασίας.
6.      Προσλήψεις στην Ελληνική Αστυνομία με Πανελλήνιες Εξετάσεις.
7.      Κρίσεις και προαγωγές  με αξιοκρατικά και αδιάβλητα κριτήρια αξιολόγηση και των αξιολογητών από τους υφισταμένους τους .



8.     Μελέτη από ανεξάρτητο φορέα για την εργασιακή ψυχολογική κακομεταχείριση.
9.      Κώδικας μεταθέσεων Αστυνομικών βελτίωση και θωράκιση της Αξιοκρατίας .
Απορρίπτουμε κάθε σχέδιο κατάργησης του Αξιοκρατικού Κώδικα Μεταθέσεων.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας ξεκίνησε  ήδη την διαδικασία ενημέρωσης των πολιτών,  φορέων, των κομμάτων και των Βουλευτών.
Για την συζήτηση του τόσο σοβαρού αυτού ζητήματος  επιθυμούμε να ακουστούν και να κατατεθούν όλες οι απόψεις.      
Η  Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων καλεί όλους τους συναδέλφους εν ενεργεία και συνταξιούχους, τους ενεργούς πολίτες και τους φορείς να καταθέσουν τις απόψεις τους στην Ένωση μας  με γνώμονα πάντα την αδήριτη ανάγκη για πρόοδο του Οργανισμού και την ασφάλεια του πολίτη.
Καλούμε όλους να πάρουν θέση για το νομοσχέδιο που λανσάρεται ως «μεταρρύθμιση» του Αστυνομικού Οργανισμού.
Ως Ένωση, Εργαζόμαστε Μεθοδικά, Συστηματικά για μία Αστυνομία Σύγχρονη, καλά Εκπαιδευμένη, Μεθοδική, Ακομμάτιστη, Δημοκρατική, απαλλαγμένη από τυχόν σύνδρομα καχυποψίας του παρελθόντος διδασκόμενη από τα λάθη και τις επιτυχίες της, που πάντα σέβεται και προστατεύει τον πολίτη σε κλίμα εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού.