Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Ώρα ευθύνης και αγώνα για το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ (Α.Σ.Κ.Α.)
Με το πολυνομοσχέδιο, που κατατέθηκε στη Βουλή και προωθείται προς ψήφιση την Κυριακή, για μια ακόμα φορά οι αρμόδιοι Υπουργοί με αντιδημοκρατικό τρόπο, εισάγουν τροποποιήσεις για ζητήματα που αφορούν τους Αστυνομικούς χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος με τους εκπροσώπους τους, και χωρίς να αιτιολογείται η ανάγκη των επιβαλλόμενων προτεινόμενων ρυθμίσεων.

Η απόσυρση των δυο επίμαχων σημείων είναι ιδιαζόντως σημαντική για να συνεχίσει να λειτουργεί  απρόσκοπτα το ασφαλιστικό μας Ταμείο ΤΕΑΠΑΣΑ, καθώς:
- Τα έσοδα από τον καθένα επονομαζόμενο «κοινωνικό πόρο» είναι εξίσου σημαντικά περιουσιακά στοιχεία του Ταμείου και παράλληλα αποτελούν το  αντιστάθμισμα της υπερωριακής απασχόλησης των Αστυνομικών, η οποία σήμερα δεν αμείβεται. Κανείς πόρος δεν είναι λιγότερο σημαντικός από τους άλλους και η εκχώρηση έστω και ενός θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα στο μέλλον του Ταμείου μας. Επίσης, δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε για τη διάσωση κάποιου εξ αυτών αφού η απώλεια των υπολοίπων είναι μια παραχώρηση, που αποδεικνύει ότι ικανοποιούμαστε με τα ελάχιστα και στο μέλλον θα είμαστε εύκολος στόχος.  
- Ο νέος προσδιορισμός απονομής της επικουρικής σύνταξης, με την υιοθέτηση του ίδιου τρόπου που απονέμει το ΕΤΕΑ στους μερισματούχους του, βάλλει κατά της αυτόνομης λειτουργίας του Ταμείου, το οποίο μέχρι σήμερα δεν παρουσιάζει ταμειακά ελλείμματα, και έχει σύμφωνα με τις αναλογιστικές μελέτες μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα, γεγονός που λήφθηκε υπόψη για τη μη ένταξή του στο ΕΤΕΑ. Η Κυβέρνηση πρέπει να πάψει να διχάζεται και να ξεκαθαρίσει εάν μας εντάσσει στο ΕΤΕΑ ή όχι, όταν έχει ξεκάθαρη άποψη για Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων.  
Καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς, τους Βουλευτές των Κομμάτων της συγκυβέρνησης όχι μόνο να απαιτήσουν την απόσυρση των επίμαχων διατάξεων, αλλά και να επιβάλλουν τον διάλογο Κυβέρνησης και εργαζομένων.

Αθήνα,  28-3-2014