Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Ψηφίστηκε τελικά η αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ψηφίστηκε εις το σύνολό του το νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ. παρά την καταψήφιση, την περασμένη Πέμπτη, του άρθρου 30 για τη διάταξη των περιφερειακών διευθύνσεων της αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι υπήρξε μείζον θέμα κατά την ψηφοφορία επί των άρθρων του νομοσχεδίου όταν ο προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης καταμέτρησε ως ψηφισθέν το επίμαχο άρθρο, ενώ η πλειοψηφία είχε ταχθεί καταφανώς εναντίον (ψηφίστηκε μόνο από την ΝΔ). Έτσι, η κυβέρνηση οδηγήθηκε σε απόσυρση του επίμαχου άρθρου.
Κατά την ψήφιση στο σύνολο του νομοσχεδίου ο ΣΥΡΙΖΑ, διά του Π. Λαφαζάνη υποστήριξε ότι η διαδικασία είναι στον αέρα, αφού, όπως είπε «δεν μπορεί να γίνει ψήφιση στο σύνολο, επειδή το άρθρο 30 αποτελεί συστατικό μέρος του συνόλου του νομοθετήματος».
Τελικώς, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε στο σύνολό του παρά τις αντιδράσεις από την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως έγινε γνωστό, η καταψηφισθείσα ρύθμιση θα έρθει στη Βουλή με μορφή τροπολογίας τις επόμενες μέρες.
attikipress