Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Οι Αστυνομικοί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!



Νιώθω ότι πλέον σε κάθε εκλογική αναμέτρηση οι ένστολοι θα ζούμε «την μέρα της μαρμότας» (ή γράψε… θα είμαστε «στο ίδιο έργο θεατές»). Τα ποσοστά θα «αποδεικνύουν» ότι οι Αστυνομικοί είναι ο θεμέλιος λίθος της Χρυσής Αυγής και οι ένστολοι θα προσπαθούμε να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι δεν φανταζόμαστε τους εαυτούς μας
ως άλλους Χίτλερ. Μα πως είναι  δυνατόν η Ελληνική Αστυνομία από τη μια να κατηγορείται ότι προστατεύει την Κυβέρνηση και τις πολιτικές της και από την άλλη να θέλει να επιστρέψει στις «σκοτεινές» μέρες του μεσοπολέμου ; Δηλαδή, προάσπιση των συμφερόντων του καπιταλισμού και των μνημονίων και ταυτόχρονη αναπόληση απολυταρχικών καθεστώτων και οικονομικών ηγεμονιών. Αυτό θα αποτελούσε καταφανώς διπολική διαταραχή. Αν και γι’ αυτό μόνο δεν έχει κατηγορηθεί ακόμα ο Έλληνας Αστυνομικός.
Το μόνο που χρειάζεται είναι ψυχραιμία ώστε να ελέγξουμε τα σύνολα και όχι τα υποσύνολα των αποτελεσμάτων της κάλπης. Τότε τα συμπεράσματα διαφοροποιούνται απόλυτα και δεν αδικούν τους ένστολους (όσο κι αν κάποιοι συνεχίζουν την γνωστή τακτική ότι οι Αστυνομικοί φταίνε για όλα τα δεινά της χώρας, ακόμα και για την ύπαρξη της Χρυσής Αυγής!).
Στα τμήματα «γύρω από τη Γ.Α.Δ.Α.», όπως αναφέρονται στα ρεπορτάζ, η Χρυσή Αυγή στις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές, που δεν είχαν δικαίωμα ψήφου οι Αστυνομικοί, πάλι είχε αυξημένα ποσοστά. Στην Β΄ Πειραιώς (όπου ανήκουν η Νίκαια, το Πέραμα και το Κερατσίνι, όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας) από 9,28% του 2012 η Χρυσή Αυγή πήγε στο 11,35%. Στην Β΄ Θεσσαλονίκης απέσπασε 12,41% έναντι 7,75% το 2012, χωρίς να ψηφίζουν με ειδικούς καταλόγους πολλοί Αστυνομικοί. Ο κ. Κασιδιάρης ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων έλαβε 16,12% από δημότες Αθηναίους και όχι από Αστυνομικούς, που είναι στην πλειονότητά τους ετεροδημότες. Τέλος, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας προχώρησε σε έρευνα για να εξεταστούν οι βασικές παράμετροι που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην άνοδο της Χρυσής Αυγής σε όλη την χώρα. Παρά ταύτα, ακόμα και πριν τις εκλογές κάποιοι είχαν ξεκινήσει τη λασπολογία για τα ποσοστά που πρόκειται να δώσουν οι ένστολοι στο εν λόγω κόμμα, λες και διάβαζαν την σκέψη των ψηφοφόρων.
Αυτά είναι ελάχιστα από τα παραδείγματα που μπορούμε να αναφέρουμε για να καταλήξουμε στο αυτονόητο. Οι Αστυνομικοί είναι ενεργοί πολίτες αυτής της χώρας και υπέρμαχοι των δημοκρατικών αξιών, κάτι που αποδεικνύεται και από την πληθώρα υποψηφίων που είχαμε από τις τάξεις μας στις τελευταίες εκλογές με όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου. Πρέπει επιτέλους να εξεταστεί σε βάθος το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής και αν οι κρατούντες επιθυμούν την εξάλειψή του για καλό όλων μας, οφείλουν να βρουν δραστικές μεθόδους για την καταπολέμησή του.
Τα πρόχειρα και κατευθυνόμενα ρεπορτάζ των μέσων μαζικής ενημέρωσης το μόνο που δημιουργούν είναι σύγχυση και στρέφουν κοινωνικές ομάδες κατά άλλων ομάδων. Χωρίς μια ορθολογική και σφαιρική θεώρηση των γεγονότων είμαστε καταδικασμένοι θεατές στην ατέρμονη ανθρωποφαγία μας από τα ΜΜΕ για να βρεθεί ο επίπλαστος φταίχτης, ενώ ο κοινωνικός ιστός ολοένα θα χαλαρώνει.
Ας σταματήσει επιτέλους αυτό το κακόγουστο αστείο. Εμείς οι ίδιοι δεν επιθυμούμε να υπάρχουν στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας «συνάδελφοι» με φασίζουσες νοοτροπίες. Εμείς οι ίδιοι προχωρήσαμε πέρυσι στην αυτοκάθαρση του Σώματος με έρευνες και παραπομπές Αστυνομικών στην δικαιοσύνη.
Άλλωστε, αν ακολουθήσουμε την τακτική της έρευνας επαγγελματικών κλάδων για τη σχέση τους με την Χρυσή Αυγή θα οδηγηθούμε και σε άλλα επισφαλή και υποκειμενικά συμπεράσματα. Τι να πούμε για την ύπαρξη της «Κίνησης Εθνικιστικών Δικηγόρων»; Ότι όλοι οι δικηγόροι είναι χρυσαυγίτες; Οι πολιτικές πεποιθήσεις οποιουδήποτε, εφόσον δεν αποτελούν τροχοπέδη για την αποτελεσματική και έννομη εκτέλεση των καθηκόντων του, δεν είναι επιλήψιμες και δεν ποινικοποιούνται.
Αν θέλουμε να αλλάξουμε σελίδα στην ιστορία μας πρέπει εμείς πρώτοι να αποδομήσουμε τα στερεότυπα που με τη σειρά τους δημιούργησαν προκαταλήψεις βαθιά ριζωμένες σε πολλούς από εμάς.
Οι Αστυνομικοί δεν είναι φασίστες, προς απογοήτευση κάποιων.
Αντώνης ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ
Αντιπρόεδρος Οικονομικών ΠΟΑΣΥ