Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014

Θεσσαλονίκη: Αλαλούμ και με τη διάθεση των αστυνομικών στα εκλογικά μέτρα

Μετά την ΑΝΑΣΑ όπου διαπίστωσε αρρυθμίες στα μέτρα και στις μετακινήσεις του αστυνομικού προσωπικού για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογικών αναμετρήσεων και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις με διαταγές για ανάληψη εκτός αστυνομικής διεύθυνσης υπηρεσίας, η ένωση Θεσσαλονίκης με επιστολή της στον γενικό αστυνομικό διευθυντή θίγει ανάλογης φυσης ζητήματα.
Βέβαια, η συγκεκριμένη ΓΑΔ και ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα
δείχνει μια ... επιρρέπεια σε τέτοιου είδους διαταγές- αλαλού, καθώς και σε άλλες περιπτώσεις δεν μπόρεσαν οι επικεφαλής της να μοιράσουν δυο γαϊδουριών άχυρα.
"Κύριε Γενικέ,

Μεγάλη αναστάτωση και αντιδράσεις προκάλεσε ο τρόπος διάθεσης των Αστυνομικών της Γ.Α.Δ.Θ. στη φύλαξη-μέτρα τάξης στα εκλογικά κέντρα του Νομού Θεσσαλονίκης. Πολλοί συνάδελφοι κλήθηκαν να διασχίσουν μεγάλη απόσταση από την έδρα της Υπηρεσίας τους, μέχρι και 50 χλμ, κι έπειτα να επιστρέψουν στην έδρα τους, λόγω της κατάστασης επιφυλακής στη οποία βρίσκεται το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών. Το γεγονός αυτό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αφού σε όλες τις περιοχές αρμοδιότητας των Αστυνομικών Υπηρεσιών υφίστανται εκλογικά κέντρα. Τι εξυπηρετεί αυτό το «ανακάτεμα»;
Άλλωστε και το φιλοδώρημα που θα χορηγηθεί στο αστυνομικό προσωπικό ως εκλογικό επίδομα, καταλήγει με δυσκολία να επαρκεί για τις εν λόγω μετακινήσεις των Αστυνομικών, πόσω μάλλον για την υπερεργασία που προσφέρουν.
Παρακαλούμε άμεσα να επαναπροσδιοριστούν τα μέτρα τάξης ώστε να διευκολυνθούν την επόμενη Κυριακή οι συνάδελφοι στην πρόσβασή τους στα εκλογικά κέντρα. Συν τοις άλλοις, κάθε Αστυνομικός είναι πιο παραγωγικός και αποτελεσματικός στην περιοχή στην οποία ανήκει οργανικά και εργάζεται, καθώς γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες και τα γενικά χαρακτηριστικά των πολιτών της."
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Υ.Θ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΔΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ     ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
6976518061                                              6979972444
πηγη bloko.gr