Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

Σε λίγες ημέρες η καθαρογραφή της απόφασης του ΣτΕ για τους μισθούς των ένστολων


 Στο αμέσως επόμενο δεκαήμερο μετά τις εκλογές πρόκειται να καθαρογραφεί η απόφαση του ΣτΕ για την "θεραπεία" των μισθών του ένστολου προσωπικού και την επαναφορά τους στα προ του Αυγούστου του 2012 επίπεδα, όμως σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr εκφράζονται και μάλιστα διόλου αβάσιμοι φόβοι, ότι θα επαναληφθεί στην Ελλάδα το ... πορτογαλικό πείραμα.Όπως όταν δηλαδή ενώ δικαιώθηκαν από ανώτατο δικαστήριο της χώρας οι Ίβηρες ένστολοι που προσέφυγαν σ' αυτό, η απόφαση εφαρμόστηκε για ένα μόνο μήνα και στη συνέχεια η κυβέρνηση που πειθαναγκάστηκε να συμμορφωθεί, με ειδικό νόμο την κατάργησε ένα μήνα αργότερα, ακυρώνοντας μάλιστα και την αναδρομικότητα.
Αυτός είνα ο βασικός φόβος που διακατέχει -παρότι δεν εκφράζεται- τα κορυφαία στελέχη του ένστολου συνδικαλισμού και ήδη έχουν ξεκινήσει άτυπες επαφές για να εξασφαλίσουν ότι οι μισθοί θα παραμείνουν όπως τους διαμορφώνει η δικαστική απόφαση.   
Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε στις 22 Ιανουαρίου αντισυνταγματικές τις αναδρομικές, από 1η Αυγούστου 2012, περικοπές των αποδοχών των ενστόλων, με το σκεπτικό ότι η συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων ανήκει στον σκληρό πυρήνα του κράτους και χρήζει ειδικής προστασίας και μεταχείρισης σε σχέση με τους άλλους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα.
Σημεώνεται πάντως, ότι τα οφέλη από μια τέτοια εξέλιξη θα είναι ευθέως ανάλογα με το βαθμό και ταχρόνια υπηρεσίας, καθώς οι αυξήσεις μπορεί να φτάσουν από τα λίγα ευρώ μέχρι όμως ακόμα και τα 1.000 το μήνα για κάποιες κατηγορίες
Αυτή η ανάρτηση προέρχεται από: Λιμενικά Δρώμενα: