Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Η Ε.Α.Υ.Θεσσαλονίκης Απορρίπτει το σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας

Η Ένωσή μας δηλώνει απερίφραστα, χωρίς καμία αμφιβολία, ότι ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ το σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας που μέχρι σήμερα βρισκόταν σε δημόσια διαβούλευση.
Δεν είναι δυνατόν να δεχόμαστε ως συνδικαλιστές, αλλά και ως έλληνες πολίτες που έχουμε υποστεί τόσες αδικίες και μειώσεις σε όλο το σύνολο των διάφορων παροχών του κράτους από τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΤΕΤΟΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ και ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ, σε βάρος της κοινωνίας, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ
ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ.

Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι ουσιαστικό με την ψήφιση αυτού του σχεδίου νόμου. Το γεγονός ότι οι Υπηρεσίες Ασφαλείας θα υπάγονται σε άλλη Διεύθυνση και σε άλλη Γενική, αντί των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Αττικής και Θεσσαλονίκης και των Αστυνομικών Διευθύνσεων Νομών και ότι οι Διευθύνσεις Αλλοδαπών Αττικής και Θεσσαλονίκης θα υπάγονται και αυτές με τη σειρά τους στο Αρχηγείο και γενικότερα ότι αυτές οι Υπηρεσίες θα έχουν δικό τους αρμόδιο Κλαδάρχη, στην πραγματικότητα ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.
Άλλες ενέργειες, αλλαγές και μεταρρυθμίσεις ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ στην εποχή μας.
Προτείνουμε ΑΜΕΣΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, αποτελούμενη από όλους τους θεσμικούς παράγοντες μαζί με τους απαραίτητους επιστήμονες, για την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.
Δεν γίνεται σε ένα Σώμα Ασφαλείας με προσωπικό περίπου 55.000 εργαζομένων να προβλέπεται η ύπαρξη 5 Αντιστράτηγων, 20 Υποστρατήγων και 65 Ταξιάρχων και η Πολιτεία, ενώ έχει μειώσει μισθούς, συντάξεις, παροχές και ενώ κλείνει Νοσοκομεία και Σχολεία, να θέλει να αυξήσει τον αριθμό των παραπάνω ανώτατων αξιωματικών από τη μία, ενώ από την άλλη θα μειώσει 6.700 οργανικές θέσεις Αστυφυλάκων, οι οποίες στην ουσία δεν υπάρχουν διότι είναι κενές.
Αλήθεια ποιος θα περιπολεί στο δρόμο; Μήπως κάποιοι νομίζουν και ελπίζουν ότι με την ίδρυση και άλλων υψηλόβαθμων θέσεων, θα αλλάξει κάτι για εμάς και τον κόσμο που μαστίζεται από την εγκληματικότητα;
Ως Αστυνομικοί και πολίτες αυτής της χώρα θέλουμε και απαιτούμε πραγματική αστυνόμευση από μάχιμους αστυνομικούς και όχι θέσπιση θέσεων αξιωματικών και αντίστοιχων τίτλων, με τη σύσταση πολλών Υπηρεσιών, που το μόνο που κάνουν είναι να αυξάνουν τα επιτελεία, τις γραμματείες τους, τα υπασπιστήρια τους, τις διαχειρίσεις τους, τους οδηγούς κτλ.
Οι κ.κ. Βουλευτές και γενικά η Κυβέρνηση πρέπει να τα λάβουν σοβαρά υπόψη τους όλα τα παραπάνω. Τυχόν στήριξη και ψήφιση αυτού του ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ και ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ σχεδίου νόμου, θα τους καταστήσει υπεύθυνους για την αναποτελεσματικότητα της συντεταγμένης Πολιτείας στο αγαθό της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ και την αποτυχία στην αναδιάρθρωσή των Υπηρεσιών μας.