Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Ανακοίνωση Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών για τα έκτροπα στην Αμυγδαλέζα

-ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με αφορμή το περιστατικό που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 10-8-2013 στο Κέντρο Προαναχωρησιακής Κράτησης Αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών δηλώνει απερίφραστα τη στήριξή της στους δέκα και πλέον Αστυνομικούς που τραυματίστηκαν αναίτια από τις επιθέσεις των αλλοδαπών κρατουμένων.

Είναι προφανές ότι η συνεχόμενη είσοδος λαθρομεταναστών στη Χώρα μας χωρίς επαναπροώθηση στις χώρες από τις οποίες προήλθαν, ο πρόχειρος τρόπος φύλαξης αυτών, η υπολειτουργία της FRONTEX στη φύλαξη των συνόρων της Χώρας μας και γενικά η έλλειψη σχεδιασμού και στρατηγικής για την αντιμετώπιση αυτού του τεράστιου εθνικού ζητήματος από τους κυβερνόντεςαλλά και από τους ευρωπαίους εταίρους μας, θα αυξάνει όλο και περισσότερο τις πιθανότητες παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον.
Είναι αδιανόητο ο Έλληνας εργαζόμενος Αστυνομικός να εκτελεί τα καθήκοντα του με αυταπάρνηση και παρ’ όλα αυτά να βρίσκεται συνεχώς ανυπεράσπιστος στο επίκεντρο επεισοδίων λειτουργώντας ως βαλβίδα εκτόνωσης στις όποιες λαϊκές εξεγέρσεις και προμετωπίδα στα λάθη και τις παραλείψεις άλλων. Σε κάθε περίπτωση ο Αστυνομικός δεν μπορεί να είναι δεσμοφύλακας μιας χώρας «φυλακή ανθρωπίνων ψυχών».
Η Ένωσή μας έχει κατά καιρούς εκφράσει τις θέσεις της γύρω από τον επανασχεδιασμό της λαθρομεταναστευτικής πολιτικής τονίζοντας τηνυποχρεωτική επαναδιαπραγμάτευση των συνθηκών Δουβλίνο 1 και 2 καθώς και την αναγκαιότητα δημιουργίας Υπουργείου ή τουλάχιστον ξεχωριστής Γενικής Γραμματείας Λαθρομεταναστευτικής Πολιτικής. Η Χώρα μας  και γεωστρατηγικά αποτελεί πύλη εισόδου λαών που επιθυμούν μία καλύτερη τύχη στον πολιτισμένο δυτικό κόσμο, πλην όμως οι αθρόες αυτές μετακινήσεις δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν με καθαρά αστυνομικά μέτρα παρά μόνο αν όλοι οι φορείς ενσκήψουν σοβαρά στο πρόβλημα,  εκπονήσουν με συνέπεια ένα αξιόπιστο, εφικτό και μακρόπνοο σχέδιο αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου.

Για το Δ.Σ.
- Ο -                                     - Ο -
Πρόεδρος                             Γεν. Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                  ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

http://www.easya.gr