Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ <Ο ΤΑΛΛΩΣ>... Αναδιάρθρωση ΔΣ, 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο, προτάσεις για κινητοποιήσεις



ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ                                            Ηράκλειο  20 Ιούλη 2013
Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ <<Ο ΤΑΛΛΩΣ>>
Αγίου  Αρτεμίου 1 Ν Αλικαρνασσός
ΗΡΑΚΛΕΙΟ Τ.Κ.  71601
ΤΗΛ/ΦΑΧ  :2810280570
Mail :  sapostratonh@hotmail.gr                                                ΠΡΟΣ : ΠΟΑΑΣΑ
Τηλ. Προέδρου 6976401840
  Πρωτ :   15                                                                        ΚΟΙΝ: ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
                                                          
ΘΕΜΑ : Αναδιάρθρωση ΔΣ, 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο, προτάσεις για κινητοποιήσεις

1- Αναδιάρθρωση ΔΣ : Μετά την παραίτηση του προέδρου του  σωματείου  μας  Νικήτα ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗ , λόγω μετακόμισής του στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε αναδιάρθρωση του ΔΣ  ως εξής :
  Πρόεδρος Νίκος  ΟΥΡΑΝΟΣ,
Αντιπρόεδρος Νικηφόρος ΔΑΦΕΡΜΟΣ
 Γ. Γραμματέας Επαμεινώνδας ΑΛΕΞΑΚΗΣ
Ταμίας  Νίκος ΦΟΥΚΡΑΚΗΣ
Έφορος Στέλιος  ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ
Μέλη Γιάννης ΚΟΥΦΑΚΗΣ και Κώστας ΛΥΡΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
Ευχαριστούμε τον απερχόμενο πρόεδρο για την προσφορά του.
2- Με ομόφωνη απόφαση το ΔΣ
Α-Εκφράζει :
- την λύπη του για την αδυναμία της ηγεσίας της Ομοσπονδίας να διαχειριστεί το απλό θέμα της τροποποίησης του καταστατικού , η οποία  είναι φυσική εξέλιξη στη κοινωνική πραγματικότητα, ώστε να αποτραπεί η εσωστρέφεια..  
Για όσους δεν γνωρίζουν : Το 13ο ΠΣ αποφάσισε ομόφωνα την τροποποίηση του καταστατικού και όρισε επιτροπή που  έφερε τις προτάσεις στο 14ο ΠΣ που βασικά είναι  α) στο άρθρο 1 παρ2  να απαλειφθεί ο προσδιορισμός ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ από τον τίτλο, ώστε να αντιπροσωπεύει όλα τα μέλη μας και β) στο άρθρο 10 ΠΑΡ 2, να διαγραφεί  <<δικαίωμα υποψηφιότητας για το αξίωμα του Προέδρου έχουν μόνο ανώτατοι αξιωματικοί>>, ώστε να εξισώνει όλα τα μέλη μας .
- την αγανάκτησή του, γιατί η ηγεσία της Ομοσπονδίας, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη  για το κλάδο περίοδο, αδυνατεί να διεκδικήσει, να προασπίσει τα μέλη της.
Β- Καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις  και παρεμβάσεις σας με τα υπ΄ αριθμό 246/20-5-2013 παρ 3 και 248/28-5-2013 παρ4, εγγράφων σας,   με τα οποία αναιρείτε την απόφαση του 13ου ΠΣ , αφήνετε να εννοηθεί ότι δεν θα συζητηθεί το θέμα στο ΠΣ., καθώς επίσης και την παρέμβαση του Επίτιμου Προέδρου.
Γ- Προσφεύγει με αγωγή  κατά της απόφασης  του 14ου ΠΣ για την μη τροποποίηση του  καταστατικού, ενώπιον του Ειρηνοδικείου Αθήνας για ακύρωση .
Πιστεύουμε σε μια Ομοσπονδία στην οποία όλα  τα μέλη είναι ισότιμα στα  δικαιώματα και υποχρεώσεις, ανεξάρτητα φύλου, αποστρατευτικού  βαθμού ή  οποιεσδήποτε  άλλες διακρίσεις, σύμφωνα με τις θεμελιώδεις Αρχές του Συντάγματος. Ομοσπονδία δεν είναι μόνο οι Αξιωματικοί και μάλιστα οι ανώτεροι, δεν ανήκει σε κανένα, αλλά ισότιμα σε όλους .Είμαστε αντίθετοι σε ρατσιστικές και  άρρωστες ιδέες  κατάταξης  και επιλογής των μελών μας σε ανώτερους και κατώτερους , με βάση την πυραμίδα των βαθμών που ίσχυε στη ενέργεια Δεν  αποχωρούμε από την Ομοσπονδία, θα παλέψουμε για τη μετεξέλιξή της σε μαχητική και δυναμική που θα εκφράζει όλους .
Δώσετε εξηγήσεις Οφείλετε ως ηγεσία να απαντήσετε δημόσια  για τα έγγραφά σας, προς το Εθνικό Κοινοβούλιο, που επηρέασαν οπωσδήποτε στη κρίσιμη  περίοδο  τα κέντρα αποφάσεων , σε δυσμενή μέτρα κατά των μελών μας α) το από 1/6/2010,   β) το από 3/1/2013 που επισυνάπτονται  και υπάρχουν στο διαδύκτιο.
Αλήθεια γιατί επιδείξατε τόση σπουδή, για το καλό  των 2/3 των μελών μας που έφυγαν με αίτησή τους : ερωτήσεις,  επερωτήσεις, αναφορές Βουλευτών -  αναφέρουμε  ΜΟΝΟ  Λακωνίας  Ν.Δ. ΔΑΒΑΚΗ, β΄ Αθήνας Ν.Δ.  ΒΟΖΕΜΠΕΡΚ, Αιτωλίας ΠΑΣΟΚ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ, Ευβοίας  ΛΑΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΠΑΠΑΔΑΚΗ . Οφείλετε  ως ηγεσία να αναλάβετε τις ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ
Των εγγράφων αυτών είναι γνώστες , συμφωνούν τα μέλη  του Διοικητικού Συμβουλίου  της ΠΟΑΑΣΑ , αν  όχι οφείλουν να το καταγγείλουν και να παραιτηθούν . Η σιωπή είναι συνενοχή..
 Οι Σύνδεσμοι και τα μέλη μας είναι άραγε ικανοποιημένοι από τη στάση της ομοσπονδίας, στα θέματα τροποποίησης καταστατικού  και  εκουσίως αποστρατευθέντων
Σας καλούμε , να φέρετε τα θέματα στη Γενική σας Συνέλευση, να ενημερώσετε τα μέλη σας, να διερευνήσετε τη θέση των αντιπροσώπων σας στο Πανελλήνιο Συνέδριο   και αν έπραξαν σύμφωνα με την εντολή σας. Συμφωνείτε με τις ενέργειες της ομοσπονδίας, αν όχι καταγγείλτε , αν σιωπήσετε , τότε αποδέχεστε .
Δ-  Να πραγματοποιήσει  σειρά κλημακούμενων κινητοποιήσων με αρχή  Γενική Συνέλευση , στις 15 Σεπτέμβρη 2013, στην οποία θα κληθούν να μετέχουν τα προεδρεία των Σωματείων  Συνταξιούχων  και ενεργεία των Σωμάτων Ασφαλείας Περιφέρειας Κρήτης
Σε συνεργασία από κοινού με τα ΔΣ των Σωματείων  Συνταξιούχων  και ενεργεία των Σωμάτων Ασφαλείας να οργανώσουμε  1) Παγκρήτια σύσκεψη των προεδρείων  και  συνέντευξη τύπου, επίδοση διαμαρτυρίας στον Περιφερειάρχη, κ.λ.π.  2) Παγκρήτια συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
3) Κάθε μορφής αγώνα που αποφασίσουμε από κοινού.
3- ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Ο κλάδος μας δέχτηκε τις μεγαλύτερες περικοπές στις συντάξεις  και τα δύσκολα έρχονται από 1-1-2014. Τα σενάρια είναι α) περικοπές με βάση το μισθολόγιο του 2013 , αλλά με τον αποστρατευτικό βαθμό και μείωση στο χρονοεπίδομα από 60% στο 36%, ή β) οριζόντιες περικοπές, ή γ) συνδυασμό και των δυο . Σε κάθε περίπτωση δεν θα υπάρχει κατώτερο όριο (μαξιλάρι). Οι περικοπές επεκτείνονται και στις επικουρικές. Τα όρια της φτώχιας ξεπεράστηκαν  και  η κυβέρνηση μας οδηγεί στην εξαθλίωση.
Η μόνη δίοδος είναι  η συσπείρωση και ο αγώνας.
Προτείνουμε κλιμακωτά, τα σωματεία  :
Α- να έρθουν σε επαφή με τα άλλα σωματεία   των Σωμάτων Ασφάλειας,
Β- να διοργανώσουν συνεντεύξεις τύπου για να ενημερώσουν τις τοπικές κοινωνίες
Γ- να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις, για να ενημερώσουν τα μέλη τους
Δ- Ανά διοικητική Περιφέρεια να διοργανώσουν  εντός του Σεπτεμβρίου μια ανοικτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με συντονιστή το Σωματείο της έδρας  της Διοικητικής Περιφέρειας
Ε- Αρχές του Οκτώβρη να  πραγματοποιήσουμε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα
Η-  Ηγεσία της ομοσπονδίας  να ξεκαθαρίσει αν έχει διάθεση να ασκήσει το θεσμικό της ρόλο, διαφορετικά, να αναλάβει τις ευθύνες της.

Για το ΔΣ

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Νίκος ΟΥΡΑΝΟΣ                                                                        Επαμεινώνδας ΑΛΕΞΑΚΗΣ