Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Παραπλανητική διαφήμιση το επάγγελμα του αστυνομικού, Άρθρο του Σπύρου Κορκόβελου

17χρονοι μέσω του Επαγγελματικού Προσανατολισμού προσπαθούσαμε να βρούμε τον επαγγελματικό μας δρόμο . Ζυγίζοντάς τα ο σημερινός αστυνομικός ανάμεσα στην επιλογή των τόσων επαγγελμάτων που είχε , βάσει των δυνατοτήτων του ,  με όλα τα υπέρ και τα κατά που  υπήρχαν , καθώς και τα δεδομένα σταδιοδρομίας , επέλεξε αυτό που είναι σήμερα . Τη σημερινή ημέρα ο αστυνομικός  είναι εγκλωβισμένος σε ένα αδιέξοδο , αυτός να προσφέρει και κανείς να μην το αναγνωρίζει .Το μόνο που
έχει να αντιμετωπίσει είναι η καθημερινή προσπάθεια απαξίωσης του επαγγέλματός του και οι συνεχόμενες μειώσεις του μισθού του , με πολλαπλές τεχνικές αφαίμαξης των χρημάτων του καθώς και της περιουσίας του, με αναδρομικές κρατήσεις . Μία καινούρια κράτηση , μία μείωση των επιδομάτων , αύξηση της φορολογίας , αναδρομικές κρατήσεις , περικοπές ,  πόσες ακόμα.Δεν ήταν αυτά τα δεδομένα , όταν επιλέξαμε το επάγγελμά μας  , μας παραπλανήσατε . Όταν κάποιος δεν είναι συνεπής σε αυτά που λέει μειώνεται η φερεγγυότητά του. Η εξαπάτηση και η παραπλανητική διαφήμιση είναι από τα αδικήματα , τα οποία διώκονται σε όλα τα κράτη.
Τόσα χρόνια στην Αστυνομία ποτέ κανείς δεν αποφάσισε χωρίς πιέσεις να  δώσει αυτά που μας χρώσταγε  , πάντα παρακαλάγαμε  .Τώρα παρακαλάμε να μην γίνουν μειώσεις.
Για να κάνεις όμως μειώσεις σε κάποιον μισθωτό , θα πρέπει να είναι υψηλόμισθος. Ποιός Αστυνομικός, ήταν και είναι υψηλόμισθος , σε σχέση με αυτά που προσφέρει .
Από το 2003 δεν είχε δοθεί καμία αύξηση στους ένστολους , σε αντίθεση με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα . Με την έναρξη της κρίσης όμως , οι μειώσεις ήταν σχεδόν ίδιες σε όλους τους τομείς (ένστολοι - δημόσιο) . Για λόγους ισότητας , θα έπρεπε όλοι οι μισθοί να είναι στην ίδια κλίμακα . Οπότε το συμπέρασμα είναι , ότι θα πρέπει στους ένστολους να γίνουν αυξήσεις για να ισοσταθμιστούν οι αποκλίσεις που υπάρχουν.
Μια ζωή αγωνιζόμαστε για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων   και των οικονομικών μας ,  τα οποία προσπαθούνε να μας καταστρατηγήσουν και  στερήσουν .
Αναγνωρίστε μας όπως πρέπει , πληρώστε μας όπως πρέπει.Δώστε μας αυτά που μας τάξατε όταν επιλέξαμε το επάγγελμά μας .

ΚΟΡΚΟΒΕΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
Δ.Α.Α.Α. / Τ.Α.