Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΔΝΤ: Επιπλέον φόρους 2,1 δισ. ευρώ θα πληρώσουν οι Ελληνες το 2014

Στα «ψίλα» πέρασε φαίνεται πως πέρασε το κομμάτι της έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που αναφέρεται στις αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις που θα κληθούν να αντεπεξέλθουν οι Ελληνες το 2014.

Στην έκθεσή του το Ταμείο, όπως αναφέρει το capital, εκτιμά πως οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν 2,1 δισ. ευρώ περισσότερους άμεσους φόρους εξαιτίας των επιβαρυντικών αλλαγών που θεσπίστηκαν στη φορολογία εισοδήματος.
Το κείμενο, που δόθηκε στην δημοσιότητα στις 31 Ιουλίου, αναφέρει πως από τα στοιχεία των προβλέψεων του ΔΝΤ προκύπτει ότι, σε άμεσους φόρους οι φορολογούμενοι θα καταβάλλουν το 2014, 19,1 δισ. ευρώ έναντι 17 δισ. ευρώ που αναμένεται να καταβάλλουν φέτος.
Η αύξηση των εσόδων από την άμεση φορολογία θα προέλθει, μεταξύ άλλων, από την κατάργηση των περισσότερων φοροαπαλλαγών, την αύξηση της φορολογίας των ελευθέρων επαγγελματιών και την αύξηση της φορολογίας για τους μικροϊδιοκτήτες.
Με τα παραπάνω δεδομένα, τα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος του επόμενου έτους αναμένεται να είναι πολύ πιο «τσουχτερά» σε σχέση με τα φετινά.
Αναφορικά με την έμμεση φορολογία, προβλέπεται αύξηση των εσόδων κατά μόλις 400 εκατ. ευρώ από 23,3 δις. φέτος στα 23,7 δις. Το 2014.


Πηγή:  iefimerida.gr