Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Δένδιας προς Αυγενάκη: "Το πρόβλημα των χαλασμένων περιπολικών θα λυθεί με ενίσχυση των σχετικών ΚΑΕ..."

Η παγκρήτια ένωση αξιωματικών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με παρέμβαση του κ. Αυγενάκη για τη συντήρηση και επισκευή των υπηρεσιακών οχημάτων, ένα ζήτημα που αναδείχθηκε από την ΠΕΝΑΑ κατά τη πρόσφατη συνάντησή τους. Ακολουθεί η ανακοίνωση
"Καρποφόρα χαρακτηρίζεται η πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποίησε η Ένωσή μας με τον βουλευτή της Ν.Δ. κ. Αυγενάκη Ελευθέριο (13-08-2013), μιας και άμεσα ο κ. Βουλευτής έθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την καθυστέρηση έγκρισης δαπανών - που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα - για την συντήρηση / επισκευή των οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ., ζήτημα που είχαμε αναδείξει κατά τη πραγματοποιηθείσα συνάντηση.

   Ειδικότερα στο υπ΄ αριθμ. 29α/18/2013 Υπόμνημα που δόθηκε κατά τη συνάντηση στο κ. Βουλευτή, αναφέρεται εκτός των άλλων το εξής:

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου στην έγκριση υποβληθέντων αιτημάτων για τη συντήρηση και επισκευή οχημάτων και δικύκλων των Υπηρεσιών των Αστυνομικών Διευθύνσεων του Νησιού, ενώ τα περισσότερα εξ αυτών που κυκλοφορούν βρίσκονται σε οριακή κατάσταση λόγω παλαιότητας και συνεπώς χρήζουν άμεσης ακινητοποίησης με ότι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ασφάλειας στους πολίτες, αλλά κυρίως τη σωματική ακεραιότητα των επιβαινόντων σ' αυτά αστυνομικών και πολιτών. Η καταλληλότητα των υπηρεσιακών οχημάτων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα διότι συνδέεται άμεσα με την οδική ασφάλεια αλλά και την αποτελεσματικότητα της Αστυνομίας στην πάταξη της εγκληματικότητας και της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη και επομένως η άμεση έγκριση των συγκεκριμένων δαπανών κρίνεται καθόλα επιτακτική. Η Ένωσή μας προτείνει παράλληλα τη χρονομίσθωση (λίζινγκ) των οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ.  Πρόκειται για μια λύση απόλυτα προσαρμοσμένη στις ανάγκες με μηδενικό ρίσκο. Επιπλέον, είναι ιδανική λύση για τον προϋπολογισμό των δαπανών καθώς τα μηνιαία μισθώματα είναι σταθερά.»

   Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας απάντησε στη σχετική ερώτηση του βουλευτή κ. Λευτέρη Αυγενάκη αναφορικά με την επισκευή και συντήρηση των υπηρεσιακών οχημάτων ξεκαθαρίζοντας ότι οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των υφιστάμενων υπηρεσιών θα καλυφθούν με την ενίσχυση των σχετικών ΚΑΕ, που θα αιτηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών.

   Η Ένωσή μας ευχαριστεί θερμά το Βουλευτή κ. Αυγενάκη Λευτέρη για την κατανόηση και την απ΄ ευθείας προώθηση προς επίλυση καίριων ζητημάτων που απασχολούν την τοπική Ελληνική Αστυνομία."