Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Απολύσεις στις 'Ενοπλες Δυνάμεις

“Μαύρη Κυριακή” πέρασαν στο ΓΕΝ από την αποκάλυψη των δυο απολύσεων ΕΜΘ στο Πολεμικό Ναυτικό. Απολύσεις που στηρίζονται σε νόμο του 1973 με τον οποίο στελέχη με 15ετή υπηρεσία τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας απολύονται. Οι δύο ΕΜΘ υπηρετούν σε κανονιοφόρους και ζήτησαν μετάθεση σε υπηρεσία ξηράς επικαλούμενοι προβλήματα υγείας απολύθηκαν.

Ο νόμος δεν είχε εφαρμοστεί ποτέ “κατά γράμμα” ακόμη και σε εποχές που το προσωπικό στο ΠΝ περίσσευε. Γι΄αυτό και προκαλεί εντύπωση η κατά γράμμα εφαρμογή του τώρα που τα κενά είναι τεράστια. Η εξήγηση είναι μία: το σχέδιο “ξαλαφρώματος” που επιθυμούν οι τροϊκανοί βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη . Σ΄ αυτή τη φάση βρισκόμαστε στη “μέθοδο μπονσάϊ” όπως έγραψε το Onalert πριν μερικές μέρες. Ότι ...περισσεύει και μπορεί να κοπεί με την επίκληση του πιο ξεχασμένου και ανενεργού νόμου θα κόβεται. Και όταν ο εθισμός στις απολύσεις και στις Ένοπλες Δυνάμεις επιτευχθεί θα ξεκινήσει η επόμενη φάση τως “μαζικών απολύσεων”. Για να φθάσουμε ίσως σ ΄ αυτό που εδώ και πάρα πολλούς μήνες έχει πει σε συνέντευξή του στο Onalert ο πρώην ΥΕΘΑ Γεράσιμος Αρσένης: στο στρατό των 30.000. Που δεν θα έχει και τα χαρακτηριστικά του εθνικού στρατού που ξέρουμε και θέλουμε.

Βόμβα ακόμη και για υψηλόβαθμους

Το παράδοξο είναι ότι η είδηση αιφνιδίασε ειλικρινά ακόμη και υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΝ που δεν είχαν ιδέα ότι υπάρχει απόφαση απόλυσης ΕΜΘ και μάλιστα με αιτιολογία λόγους υγείας. Πολλά απ΄ αυτά τα στελέχη επεσήμαιναν στο Onalert ότι “οι δύο απολυμένοι θεωρείται βέβαιο ότι δικαιωθούν δικαστικά αλλά το θέμα είναι οτι ανοίγει ιστορία πάρα πολύ επικίνδυνη για τις Ένοπλες Δυνάμεις”.


Να θυμίσουμε ότι το ΓΕΕΘΑ απαντώντας στις αποκαλύψεις του προέδρου της ΕΑΑΝ Σπύρου Περβαινά στο Onalert για απαίτηση από την τρόϊκα 4000 απολύσεων ΕΠΟΠ, με ανακοίνωσή του είχε πει ότι “θέμα απολύσεων δεν υπάρχει”.