Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΑΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗ

Συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, 16 Αυγούστου, μετά απο πρωτοβουλία του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη με τον Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης, Υποστράτηγο κ. Μανώλη Παραβολιδάκη και τους Αστυνομικούς Διευθυντές Ηρακλείου κ.κ. Μ. Χαλκιαδάκη και Τ. Πανταγάκη, στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου και στη συνέχεια με το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο κ. Θ. Μπαλαμούτη, τον Αντιπρόεδρο κ. Ευθ. Κουδουμαλιωτάκη και τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Χ. Αναμουρλού, Γ. Σχοιναράκη, Γ. Τζαγκαράκη και Μ. Σηφάκη.
Στη πρώτη συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης και τους Ασ/κους Διευθυντές Ηρακλείου, κυρίαρχο θέμα αποτέλεσαν οι προτάσεις για το Σ/Ν που αφορά στην «Αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις». Επιμέρους προτάσεις κατέθεσε και η Ένωση, τόσο σε επίπεδο Κρήτης όσο και σε επίπεδο Ηρακλείου.

Στη συζήτηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, παρουσιάστηκαν στατιστικά στοιχεία, ενώ ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τις νέες μορφές εγκληματικότητας που αναπτύσσονται ραγδαία στο νησί μας και για τις πρωτοβουλίες που ήδη έχει πάρει ή που σχεδιάζει να πάρει η τοπική ηγεσία της Αστυνομίας για την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους. Η συζήτηση επικεντρώθηκε επιπλέον και στις προτάσεις αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας σε επίπεδο Κρήτης και ιδιαιτέρως Ηρακλείου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου όπου και συζητήθηκε μεταξύ αλλων το θέμα της ομαλής λειτουργίας του βρεφονηπιακού σταθμού εντός του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου για τα παιδιά  των αστυνομικών και διοικητικών υπαλλήλων. Με ικανοποίηση ενημέρωσαν οι εκπρόσωποι των Αστυνομικών το Βουλευτή για την πορεία των μελετών σχετικά με τη δημιουργία μονάδας σίτησης υπαλλήλων του Μεγάρου.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τις τελευταίες επιτυχίες της αστυνομίας σε επίπεδο Νομού και όπως δήλωσε: «δεν μπορεί να ακούγονται μόνο τα όποια αρνητικά σχόλια για την Αστυνομία. Η δουλειά που κάνουν οι αστυνομικοί μας σήμερα κάτω από πραγματικά αντίξοες και πρωτόγνωρες για όλους μας συνθήκες, αναγνωρίζεται απόλυτα και από τον Πρωθυπουργό, κ. Σαμαρά, την Κυβέρνηση αλλά και από μέρους μου ως Κρητικού Βουλευτή. Κατανοώ τις δυσκολίες που περνάτε οι ίδιοι και οι οικογένειές σας λόγω των περικοπών των μισθών σας και απο την άλλη φέρνετε εις πέρας εξαιρετικά δύσκολες αποστολές με ευθύνη και αποτελεσματικότητα. Με τη παρουσία σας δημιουργείτε αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας. Σας ευχαριστούμε και βέβαια στηρίζουμε τη προσπάθεια που καθημερινά κάνετε.»