Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΕΑΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ : ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΕΝΩΣΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΡΙΘΕΓΚΡΠΡΩΤ.: 5995/1995
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 12 Τ.Κ. 54623 & ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ 326
Τ.Κ. 54121  THΛ 2310-525510   FAX 2310-539900
                                     www.eayth.gr      e-mail: eayth@yahoo.gr
AΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 150/2013                                  
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ   30/07/2013                                                                                                                
ΠΡΟΣ:
 ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΚΟΙΝ.:
1) ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
2) ΓΡ. Κ. ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ
3) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
4) Π.Ο.ΑΣ.Υ.
5) ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΣΧΕΤ.: ΑΡΘΡΟ 32 Ν. 2800/2000
   Η Ένωσή μας, ως συνδικαλιστική οργάνωση καταγγέλλει ότι, δυστυχώς, για το μήνα Ιούλιο 2013 για την παροχή πρόσθετης αμειβόμενης εξωτερικής υπηρεσίας για το προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, η σχετική υποχρεωτική διαταγή της ανωτέρω Διεύθυνσης προς τα υφιστάμενα Αστυνομικά Τμήματα δικαιοδοσίας της, που καθορίζει τη διαδικασία για τις πρόσθετες υπηρεσίες, στάλθηκε μόλις χθες την 29/7/2013. Δηλαδή, η διαταγή πήγε μέσω POL την 29/7/2013 για να αιτηθούν οι συνάδελφοι να εκτελέσουν πρόσθετη υπηρεσία για το μήνα Ιούλιο 2013, μόνο για τρεις (3) ημέρες, μέχρι και την 31/7/2013. Αποτέλεσμα να ζημιωθούν οι συνάδελφοι, αλλά και η ίδια η κοινωνία, αφού τελικά λιγότεροι Αστυνομικοί εκτέλεσαν πρόσθετη εξωτερική μάχιμη υπηρεσία πεζής περιπολίας τον Ιούλιο στην περιοχή μας, που παρουσιάζει μεγάλη εγκληματικότητα.
   Αντίθετα, για το προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης/Υ.ΜΕ.Τ. η σχετική διαταγή εκδόθηκε από την αρχή του μήνα Ιουλίου και έτσι το προσωπικό της Υ.ΜΕ.Τ. που επιθυμούσε να εκτελέσει πρόσθετη αμειβόμενη υπηρεσία πεζής περιπολίας, εκτέλεσε κανονικά τα καθήκοντά του και πρόσφερε τις υπηρεσίες του στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης.
   Η Ένωση δεν μπορεί να κατανοήσει του λόγους για τους οποίους παρουσιάστηκε αυτή η «άσχημη» και «αρνητική» κατάσταση για το συγκεκριμένο θέμα. Επίσης, αρκετές φορές η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, εκδίδει τις σχετικές διαταγές για τις πρόσθετες υπηρεσίες για κάθε μήνα, στη μέση περίπου κάθε μήνα, αντί του ορθού που είναι την 1η κάθε μηνός. Όλη αυτή η διαδικασία μας θέτει πολλά ερωτηματικά και σίγουρα είναι αδικαιολόγητη.
   Παρακαλούμε, επειδή όντως υπάρχει σοβαρό ζήτημα μη σωστής λειτουργίας και κάποιοι έχουν καταστρατηγήσει τη νομοθεσία και τους κανονισμούς του Σώματος, να μας απαντήσετε εγγράφως για το αποτέλεσμα της καταγγελίας μας, σύμφωνα με το άρθρο 23 του Π.Δ. 120/2008. Επίσης, επιθυμούμε την παρέμβασή σας, για την πιστή συμμόρφωση στα ισχύοντα, ώστε να μην υπάρχουν αδικίες για το προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.
                        Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Υ.Θ.
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΕΝΙΚΟΣΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΔΙΩΤΗΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                           ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ