Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Δείξε τη δύναμη σου αλλιώς!

Τα περιστατικά άσκησης βίας και παρενόχλησης σε πολίτες που τους γίνεται έλεγχος κατά νυχτερινές ώρες από άνδρες των ΜΑΤ, αυξάνονται. Κριτήρια για να ελεγχθεί κάποιος είναι τα ρούχα που φοράει.η ηλικία, το φύλλο, το μαλλί,το σκουλαρίκι. Με δεδομένα τα κοινωνικά πρότυπα του ΜΑΤατζή, που ασκεί τον έλεγχο, ακολουθεί και ο "σωφρονισμός" του ελεγχομένου. Το τσουβάλιασμα και η εξίσωση είναι ο χειρότερος φασισμός.Δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι όλοι οι αστυνομικοί είναι ίδιοι, όπως σε καμιά ομάδα εργαζομένων δεν είναι όλοι ίδιοι.
  • Μήπως όμως όλοι γνωρίζουν ότι τα περιστατικά βίας και αυθαιρεσίας παρατηρούνται έντονα σε υπηρεσία συγκεκριμένων διμοιριών;
  • Μήπως αυτοί που παροτρύνουν και συγκαλύπτουν τέτοια περιστατικά είναι γνωστοί και δεν τους πειράζει κανείς;
  • Ή μήπως η σωρεία των καταγγελιών είναι ψέμματα;
  • Οι συνδικαλιστές των ΜΑΤ τι κάνουν;
  • Τι έχει κάνει η ηγεσία για να τα αντιμετωπίσει;
Η μαγκιά δεν φαίνεται στην κλωτσιά που δίνεις στον πιτσιρικά. Αυτό είναι εύκολο και το κάνεις προστατευμένος και πιθανόν κάποιοι να σου λένε μπράβο. "Μαγκιά" θα ήταν να ενωθείς με τον κόσμο που αγωνίζεται για ζωή και αξιοπρέπεια και σε στέλνουν να τον καταστείλλεις. Εκεί θέλει πραγματική "μαγκιά" γιατί παίρνεις και τα ρίσκα σου. Όταν ένας πιτσιρικάς στην ηλικία των 15 ή 16 και 17 χρονών γίνεται η μπάλα των φρουρών του νόμου και δεν βρίσκεται σε ένα προστατευμένο οικογενειακό περιβάλλον που θα τον αποφορτίσει και θα του εξηγήσει ότι η εκδίκηση δεν είναι λύση, αλλά λύση είναι να αγωνιστεί για να αλλάξει αυτόν τον κόσμο, που μπορεί να φτάσει όταν ξεπεράσει τους φόβους του;  Γιατί η βελτίωση αυτής της κατάστασης χρειάζεται πολιτική βούληση. Για το μόνο όμως που έχει βούληση αυτή η κυβέρνηση, είναι η υλοποίηση της ακροδεξιάς ατζέντας και η αναπαραγωγή του κοινωνικού της προτύπου.
Τάσος Μαυρόπουλος Αντιπλοίαρχος Λ.Σ.(ε.α.)
Γραμματέας Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
(προσωπική ιστοσελίδα:http://mauropoulos.blogspot.gr/ )