Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

"Σας παρακαλώ αποστρατεύστε με"

Μεγάλες καθυστερήσεις στις διαδικασίες αποστρατείας αξιωματικών του Στρατού έχουν προκαλέσει πολλά παράπονα από στελέχη που περιμένουν και περιμένουν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την τυπική αποχώρησή τους από το στράτευμα. Κι αυτές όλο καθυστερούν επί της ουσίας χωρίς λόγο και αιτία.

Το πρόβλημα παρατηρείται κυρίως στον Στρατό Ξηράς και όχι τόσο στο ΠΝ και στην ΠΑ. Πολλά στελέχη επισημαίνουν ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στο γραφείο αποστρατειών της Διεύθυνσης Μόνιμου Στρατιωτικού Προσωπικού στο οποίο φαίνεται ότι το τέρας της γραφειοκρατείας κυριαρχεί.

Κάποιοι πιο αγανακτισμένοι κάνουν λόγο και για αδιαφορία . Από την άλλη οι άνθρπωποι που στελεχώνουν την υπηρεσία λένε ότι “στοχοποιούνται” χωρίς να φταίνε.

Όμως είναι τουλάχιστον λυπηρό το φαινόμενο, στελέχη των ΕΔ να παρακαλούν συναδέλφους τους για να τερματίσουν μια καριέρα και η «απρόσωπη υπηρεσία» να προφασίζεται ότι, γενεσιουργός αιτία της «καθυστέρησης» είναι είτε η Υπογραφή του Υπουργού , είτε το Τυπογραφείο. Μπορεί το πρώτο να ίσχυε για όσο διάστημα ήταν ΥΕΘΑ ο Πάνος Παναγιωτόπουλος που γενικώς δεν υπέγραφε εύκολα, αλλά τώρα αυτό το επιχείρημα δεν στέκει. Ούτε βέβαια μπορεί να “μεταφερθεί” η ευθύνη των καθυστερήσεων ...στο τυπογραφειο.

Συνεπώς η καθυστέρηση έχει να κάνει με το “γρανάζι” της υπηρεσίας που προωθεί το ζήτημα των αποστρατειών. Κι επειδή οι στρατιωτικοί είναι ήδη πολύ ταλαιπωρημένοι ,τουλάχιστον ας τους διευκολύνουν στην αποστρατεία τους.