Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Περικοπές: Ο Αβραμόπουλος "ανοίγει τα χαρτιά του" - Ραντεβού το μεσημέρι με τους απόστρατους

Τους τρεις προέδρους των θεσμικών Ενώσεων Αποστράτων θα δει το μεσημέρι ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος. Το ραντεβού κλείστηκε την Παρασκευή και έχει οριστεί για τις 14.00 στο γραφείο του Αβραμόπουλου στο ΥΠΕΘΑ.
Τι θα τους πει ο Αβραμόπουλος;
Είναι βέβαιο ότι θα επαναλάβει τις διαβεβαιώσεις που και ο ίδιος και ο πρωθυποργός έχουν κάνει τις τελευταίες ημέρες . Και σύμφωνα με τις οποίες περικοπές για το 2014 τουλάχιστον δεν θα υπάρξουν για τους εν ενεργεία και τους απόστρατους.

Οι πρόεδροι των τριών θεσμικών Ενώσεων είχαν διαμορφώσει σχετικό κλίμα πριν απο τις πρωθυπουργικές και υπουργικές διαβεβαιώσεις.  Έχουν πειστεί απολυτα ότι “μπαίνει φρένο”;
Δεν είναι μυστικό ότι υπάρχει ακόμη και τώρα ένα κλίμα καχυποψίας στους στρατιωτικούς. Οι περισσότεροι έχουν την ορθή λογική ότι “τα γραπτά μένουν”. Και σ΄ αυτά τα γραπτά οι περικοπές των 88 εκατομμυρίων ευρώ δεν έχουν διαγραφεί.
Συνεπώς πολλοί υποστηρίζουν ότι θα είναι βέβαιοι για όσα λέγονται μόνο με την κατάθεση του προϋπολογισμού όπου και θα φανεί αν πράγματι τα προβλεπόμενα έχουν διαφοροποιηθεί.
Είναι δυνατόν θα πείτε να μην αισθάνονται βεβαιότητα μετά από τις δηλώσεις Σαμαρά-Αβραμόπουλου; Τέσσερα χρόνια τώρα όλοι έχουμε μάθει το μάθημά μας. Κι έχουμε κατανοήσει ότι την τελευταία κουβέντα την έχουν οι τροϊκανοί που πάντα ψάχνουν για “μαύρες τρύπες”. Το μάθημα το έχουν μάθει και οι στρατιωτικοί ,συνεπώς η καχυποψία και η συγκρατημένη αισιοδοξία δικαιολογείται απόλυτα.