Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

ενωση λασιθιου

Κύριε Γενικέ,
Με το ανωτέρω (α) σχετικό Π.Δ., το οποίο ρητά ορίζει τον προγραμματισμό και έκδοση υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση, ρυθμίστηκε από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ένα
πάγιο συνδικαλιστικό αίτημα. Η συνδικαλιστική αυτή κατάκτηση, που με ιδιαίτερη ικανοποίηση
υποδέχτηκε το αστυνομικό προσωπικό, εκσυγχρονίζει την λειτουργία της αστυνομίας και αντιμετωπίζει τον αστυνομικό ως επαγγελματία, ως σύγχρονο εργαζόμενο, ως οικογενειάρχη, ως κοινωνικό ον που δεν θα διαφέρει σε τίποτα από τους άλλους εργαζόμενους του Δημοσίου τομέα.
Η έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας, δίνει αφενός μεν την δυνατότητα στην Διοίκηση, να προγραμματίζει σε βάθος χρόνου, να σχεδιάζει εγκαίρως, να οργανώνει αποτελεσματικά και να διαχειρίζεται ορθολογικά και αποδοτικά το προσωπικό στο πλαίσιο της εκπλήρωσης της αποστολής της Ελληνικής Αστυνομίας, αφετέρου δε, το δικαίωμα στον αστυνομικό, να μπορέσει να προγραμματίσει και αυτός όπως όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι την κοινωνική, οικογενειακή και προσωπική του ζωή, απαλλαγμένος από το άγχος και την αβεβαιότητα του τι δουλεύει «αύριο».
Με τις ρυθμίσεις των ανωτέρω (β) και (γ) σχετικών, η Ηγεσία του Σώματος αποδίδει μείζονα σημασία στο ζήτημα αυτό, αφού χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι: «οι Γενικοί Αστυνομικοί Διευθυντές και οι Διευθυντές των Αστυνομικών Διευθύνσεων όπως ασκήσουν την δέουσα εποπτεία για πιστή τήρηση και εφαρμογής της» (παρ. 4 της (β) σχετικής). Όμως η (δ) σχετική διαταγή που υπογράφεται από εσάς, έρχεται σε αντίθεση με τις (α), (β) και (γ) σχετικές, καθόσον με αυτήν επιβάλλεται στους Διοικητές να παρανομήσουν, αφού ο συγκεκριμένος ποδοσφαιρικός αγώνας δεν είναι σοβαρή, ή επείγουσα, ή έκτακτη υπηρεσιακή ανάγκη, μιας και έχει γίνει ο προγραμματισμός του εδώ και μήνες. Επομένως, εφόσον υπήρχαν ανάγκες για ενίσχυση της Δ.Α. Ηρακλείου με την Διμοιρία του Λασιθίου, έπρεπε να προβλεφθεί αυτό κατά την έκδοση και ανακοίνωση της Υπηρεσίας της τρέχουσας εβδομάδας και όχι μία ημέρα [(ε) σχετική] πριν την διεξαγωγή του.
Η Ελληνική Αστυνομία, λειτουργεί εφαρμόζοντας τους Νόμους του Κράτους στους πολίτες, ώστε να υπάρχει η έννομη τάξη και δεν νοείται Υπηρεσίες και Αξιωματικοί αυτής, που είναι υπεύθυνοι και αρμόδιοι για την έκδοση της υπηρεσίας, να μην έχουν εναρμονιστεί με το Π.Δ. 173/2013 και να το καταστρατηγούν. Είναι λοιπόν άξιον απορίας, πως ένα Προεδρικό Διάταγμα και μία εγκύκλιος διαταγή που υπογράφεται από τον ίδιο τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία ορίζουν ρητά ότι η υπηρεσία του αστυνομικού προσωπικού ανακοινώνεται και εκδίδεται υποχρεωτικά σε εβδομαδιαία βάση, κάποιοι να τα παραβλέπουν και να μην τα εκτελούν. Για τους λόγους αυτούς και επειδή εσείς εκ της θέσεως και του ρόλου σας, είστε ο αρμόδιος για την επίλυση του θέματος, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε προκειμένου να εφαρμοστεί κατά γράμμα η εργασιακή νομοθεσία που αφορά το αστυνομικό προσωπικό, ανακαλώντας την (δ) σχετική διαταγή σας.-"