Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

" Σ' ευχαριστούμε κ. Κυριαζίδη " και το " ταξίδι στα Κύθηρα των αστυνομικών" - Από τον Νίκο Καραδήμα

Το κείμενο που ακολουθεί, αναρτήθηκε χθες στη σελίδα του Νίκου Καραδήμα στο facebook.
"Το ταξίδι επιστροφής των συναδέλφων ,που παραβρέθηκαν σήμερα στην πορεία , μοιάζει μ'αυτό των Κυθήρων. Δεν πιστεύουν και ούτε ελπίζουν σε τίποτα!
Πέρα απ τα καθιερωμένα και το επιτυχημένο τελετουργικό, με την επίδοση των ψηφισμάτων, τίποτε περισσότερο. Στην επιμακρόν αναμονή της επιτροπής ,που επέδιδε το ψήφησμα, έμπροσθεν των συναδέλφων της ΥΑΤ και της ΥΜΕΤ ,φάνηκε η ασθενούσα ψυχή μας .

Για πολλοστή φορά τα τελευταια χρόνια φύγαμε ,άνδρες και γυναίκες, αστυνομικοί , πυροσβέστες, λιμενικοί και λίγοι τολμηροί στρατιωτικοί άκρως απογοητευμένοι. Οι δημοσιογράφοι έδειχναν ικανοποιημένοι για την επάρκεια του ρεπορτάζ. Η ειδησιογραφια όμως στην πλήρη διάστασή της . Ανάλόγως των μιντιακών συμφερόντων ,το γενικό συμπέρασμα παλινδρόμούσε σε ένα δυσθεωρητο εύρος. 

Η στεντόρεια φωνή του προέδρου μας ,προσωπικά αλλά και ώς γενική εκτίμηση δεν έπεισε.Η ανοχή προς το πρόσωπό του ,κυρίως ήταν λελογισμένη , λόγω της μακρόχρονης συνδικαλιστικής του διαδρομής .Συνδικαλιστές του πρόσφατου παρελθόντος απουσίαζαν για τους δικούς τους προφανείς λόγους, ξεπληρώνοντας μ'αυτόν τον τρόπο το "νόμιμο" τίμημα.Χωρίς διάθεση υπονόμευσης του αγώνα μας, φρονώ ότι ένας κύκλος κλείνει και οι ανάγκες επιτάσσουν ριζικές αλλαγές στο κίνημα. 

Όχι όμως με τα δεδομένα του παρελθόντος Απ την προσπάθεια διεκδίκησης όλες αυτές τις μέρες έλλειπαν τα στοιχεία της έμπρακτης και ουσιαστικής δυναμικής.Η ενσυνείδητη διαφορετικότητά μου δεν πηγάζει από αντιπαραθέσεις του παρελθόντος, γιατί αυτές έχουν αμβλυνθεί πλέον με την στήριξη μου ,σχεδόν το σύνολο των συλογικών αποφάσεων. Δεν αρέσκομαι όμως στην κοροϊδία και τους συμβιβασμούς.
Σήμερα πλέον όλοι πειστηκαμε με την "ηρωικότατη" πράξη του επιτίμου προέδρου και βουλευτή Κυριαζίδη να ζητήσει την αντικατάστασή του απ το β' θερινό τμήμα της βουλής.
Σ' ευχαριστούμε......