Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

ενταση στην βουλη για τεαπασα

Ένταση με το καλημέρα επικράτησε στη Βουλή καθώς με την έναρξη της συνεδρίασης ακρόασης φορέων για το πολυνομοσχέδιο οι εκπρόσωποι των ενστόλων δήλωσαν ότι οι αλλαγές του Υπουργείου Εργασίας δεν τους ικανοποιούν και ζήτησαν την άμεση απόσυρση των διατάξεων.
Ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Χρήστος Φωτόπουλος δήλωσε ότι οι ένστολοι έλαβαν μόνοι τους μέτρα για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των ταμείων μας. «Μειώσαμε τα εφάπαξ μόνοι μας. Αυξήσαμε τις εισφορές μας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μας πειράξουν το ταμείο» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η ρήτρα αξιομάχου είναι ασαφής και επιδέχεται πολλών υπόπτων ερμηνειών. «Είναι αντισυνταγματική η διάταξη. Πόσω μάλλον όταν έχει έναρξη ισχύος την κατάθεση του νομοσχεδίου. Θα επέλθει κύμα φυγής που θα έχει αφενός αποτέλεσμα την κατάρρευση του ταμείου» είπε ο κ. Φωτόπουλος και ζήτησε την απόσυρση των ρυθμίσεων. «Το Υπουργείο Οικονομικών λειτουργεί εκτός νομιμότητας. Η πολιτεία τελεί εν αδίκω. Φαντάζεστε να αρχίσει και ο ένστολος να λειτουργεί εκτός νομιμότητας;» είπε με ένα μάλλον απειλητικό ύφος ο κ.Φωτόπουλος.

Τα αίματα ωστόσο άναψαν όταν έλαβε το λόγο ο εκπρόσωπος της ΠΟΑΞΙΑ Γιάννης Κατσιαμάκας ο οποίος τυγχάνει να είναι και υποφρούραρχος της Βουλής. Ο κ. Κατσιαμάκας υποστήριξε ότι το υπουργείο δεν έχει δώσει πειστική απάντηση για όσα νομοθετεί  και πρόσθεσε: «Το Υπουργείο έρχεται ως νταβατζής να μας επιβάλλει τι θα κάνουμε στα ταμεία μας. Ο μόνος λόγος είναι ότι θέλει να βάλει χέρι στα 200 εκατομμύρια ευρώ αποθεματικό που έχουμε. Γι’αυτό μας υποχρεώνει να ενταχθούμε στο ΕΤΕΑ» είπε ο κ. Κατσιαμάκας. Η αναφορά σε νταβατζήδες προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Προέδρου της Επιτροπής Απ.Βεσυρόπουλου ο οποίος ζήτησε να διαγραφούν από τα πρακτικά οι εκφράσεις του κ. Κατσιαμάκα. «Θέλουν να μας εκθέσουν στα μάτια της κοινής γνώμης ως δήθεν ευνοούμενους. Η εξαίρεση από το ΕΤΕΑ προβλέπεται για όλους τους άλλους κλάδους. Ήταν αυτονόητο ότι θα γίνει και για τους αστυνομικούς» είπε ο κ. Κατσιαμάκας. Καταλήγοντας μάλιστα απαξίωσε τη ρήτρα αξιομάχου κάνοντας λόγο για εξευτελιστική ρύθμιση: «Αν είναι δυνατόν να προσμετράται ποτέ το αξιόμαχο ενός σώματος με μαθηματικούς τύπους ή αλγόριθμους. Ζητάμε να αφήσουν το ταμείο μας ως έχει» είπε.
Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την παρέμβαση του Βεσυρόπουλου ο Κατσιαμάκας ανακάλεσε τη φράση "νταβατζήδες".