Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Δέκτης πολλών παραπόνων είναι ο κ. Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος φεύγοντας από την Κρήτη θα φύγει με γεμάτη την ατζέντα του, αφού τα προβληματα για τις Υπηρεσίες του νησιού είναι πολλά και μεγάλα!
Δεύτερη μερα της επίσκεψης στην Κρήτη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Βασίλη Κικίλια, με τον ίδιο να συναντάται σήμερα το πρωί με τον κ. Σταύρο Αρναουτάκη, το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη και άλλους φορείς.
Στην Περιφέρεια Κρήτης
Στην Περιφέρεια Κρήτης ο κ. Κικίλιας και ο κ. Αρναουτακης, παρουσία υψηλόβαθμών στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. έθεσαν επί τάπητος τα θέματα που έχουν να κάνουν με τις Υπηρεσίες στην Κρήτη και την ανάγκη να τονωθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.Ο κ. Αρναουτάκης έκανε λόγο για μια προσπάθεια που καταβάλλεται, η οποία όμως πρέπει να ενταθεί αν θέλουμε να έχουμε πιο απτά αποτελέσματα σε κάθε επίπεδο. Στη συζήτηση τονίστηκε επίσης η προσφορά των εργαζομένων στις Υπηρεσίες και τα Σώματα Ασφαλείας, οι οποίοι παρά τα προβλήματα κάνουν το καλύτερο δυνατό για την κοινωνία και τους πολίτες
Με εκπροσώπους πολιτών των Μαλίων με φόντο τα τετράτροχα

Ο κ. Κικίλιας είχε συνάντηση και με εκπροσώπους πολιτών των Μαλίων και νέων Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Χερσονήσου, στην Περιφέρεια Κρήτης για την ανεξέλεγκτη χρήση τετράτροχων (γουρούνες).Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη και την παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι πολιτών των Μαλλίων και νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι  κ.κ. Νικηφόρος Λαμπρινός, Απόστολος Λουλουδάκης και Μανώλης Κουλούρας, οι οποίοι κατέθεσαν υπόμνημα σχετικά με την αυστηροποίηση και την άμεση εκτέλεση των ποινών για τους παράνομους αναβάτες των τετράτροχων, καθώς και των παράνομα κινουμένων τετράτροχων.
Με τον Γιάννη Κουρακη
Με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Κικίλια Βασίλη στην Λότζια.
Η συνάντηση έγινε σε καλό και ο κ. Κουράκης έθεσε διάφορα ζητήματα στον Υπουργό  σχετικά με εύρυθμη λειτουργία της πόλης, την ασφάλεια του πολίτη και την παραβατικότητα.
Επίσης για άλλη μια φορά τέθηκε στην ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου το ζήτημα της έλλειψης  Αστυνομικού Τμήματος στην πόλη του Ηρακλείου, η υποστελέχωση της Αστυνομίας και η έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την καλύτερη λειτουργία της Υπηρεσίας.
Προς την κατεύθυνση αυτή τόνισε ο κ. Κουράκης, ότι η Δημοτική Αρχή στηρίζει χρόνια τις Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., και συγκεκριμένα αυτή την περίοδο παρεδόθη  στην Αστυνομική Δ/νση Ηρακλείου υλικοτεχνικός εξοπλισμός για τις ανάγκες τις όπως Όχημα τζιπ 4Χ4, μοτοποδήλατα, ηχόμετρα κ.α)

Στα Χανια
Σημειώνεται ότι χθες ο κ. Κικίλιας είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στα Χανιά. Στην συνάντηση δόθηκε στον Υπουργό υπόμνημα με τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί στα Χανιά και αντίγραφο της μελέτης αναδιάρθρωσης που είχαν πραγματοποιήσει οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κρήτης (Δείτε το υπόμνημα ΕΔΩ).

Στην συζήτηση τέθηκε και το θέμα της απόφασης του ΣτΕ. στο οποίο ο κ. Υπουργός, διαβεβαίωσε τους αστυνομικούς ότι γίνονται προσπάθειες τμηματικής καταβολής αναδρομικών ακόμα και μέσα στο έτος.
Στο Δημαρχείο
Επίσης χθες ο κ. Κικίλιας βρέθηκε και στο Δημαρχείο Χανίων όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Χανίων κ. Μανώλη Σκουλάκη, συνοδευόμενος από Βουλευτές των Χανίων και ανώτατα στελέχη της Ε.Λ.Α.Σ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα ευρύτερου σχεδιασμού για τη τήρηση της ευταξίας στον Δήμο και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άψογη συνεργασία των υπηρεσιών τα τρία τελευταία χρόνια (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).
Creteplus