Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Ιδρύονται μικρές ΕΛ.ΑΣ. σε κάθε περιφέρεια της χώρας -Βάσει τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή

Ιδρύονται μικρές ΕΛ.ΑΣ. σε κάθε περιφέρεια της χώρας -Βάσει τροπολογίας που καταΤροπολογία με την οποία επανακαθορίζεται η διάρθρωση των κεντρικών και περιφερειακών υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, κατέθεσαν στη Βουλή οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.


Βάσει της ίδιας τροπολογίας, η εποπτεία και ο έλεγχος των Διευθύνσεων Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και Εγκληματολογικών Ερευνών, ανατίθεται στον Αρχηγό του Σώματος, ενώ θεσμοθετείται η εποπτεία της νεοϊδρυθείσας Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών από τον εισαγγελικό λειτουργό, ο οποίος προεδρεύει του Συμβουλίου Συντονισμού, Ανάλυσης και Ερευνών του άρθρου 4 παρ. 3 του Ν. 2265/1994.

Ο Ν. 4249/2014, βάσει της αιτιολογικής έκθεσης της τροπολογίας, τροποποιείται κατά την πρακτική εφαρμογή του οργανωτικού μοντέλου που εισήγαγε ο συγκεκριμένος νόμος αναδείχθηκε η ανάγκη σύνδεσης των τριών κάθετων οργανωτικών δομών, ώστε το Σώμα να αποκτήσει μεγαλύτερη συνοχή και να εξασφαλιστεί ο αποτελεσματικός συντονισμός των Υπηρεσιών σε ό,τι αφορά στη διοικητική λειτουργία και πρωτίστως στην καθημερινή επιχειρησιακή τους δραστηριότητα.

Η «σύνδεση» αυτή επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί σε κεντρικό επίπεδο με την υπαγωγή των κλάδων στη διαρθρωτική δομή του Επιτελείου υπό την κοινή κατεύθυνση, εποπτεία, έλεγχο και συντονισμό του προϊσταμένου του Επιτελείου.

Σε κάθε διοικητική περιφέρεια της χώρας συγκροτείται Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση, με υπαγωγή σ' αυτήν των Διευθύνσεων Αστυνομίας Νομών, στις οποίες υπάγονται αντίστοιχα όλες οι Υπηρεσίες (ανεξαρτήτως κλάδου) που λειτουργούν στην περιοχή της εδαφικής τους δικαιοδοσίας, ενώ θεσμοθετούνται οι Γενικοί Επιθεωρητές Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος και Νοτίου Ελλάδος.

Με την προωθούμενη τροπολογία ρυθμίζεται, επίσης, και το θέμα του χρόνου πραγματοποίησης των τακτικών μεταθέσεων του ένστολου προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ κατά το τρέχον έτος.



Πηγή: Ιδρύονται μικρές ΕΛ.ΑΣ. σε κάθε περιφέρεια της χώρας -Βάσει τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/165726#ixzz39aaaDsZP