Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Νέα απόφαση βόμβα του ΣτΕ για τους ένστολους

Το είχαμε γράψει, πως το ΣτΕ, ήταν διατεθειμένο να βάλει "πλάτη" στον αγώνα των ένστολων προκειμένου να δικαιωθούν, εξωθώντας ακόμη και με άσκηση δικαστικής πίεσης την κυβέρνηση στην "συμμόρφωση"- εφαρμογή των 5 απόφασεων που επαναφέρουν τους μισθούς των ένστολων στα
επίπεδα προ του Αυγούστου του 2012.
Σε λίγο περισσότερες αποκαλύψεις, πριν όμως διαβάστε όλα γράφαμε και είχε δηλώσει στο bloko.gr στις 31 Ιουλίου, ο πρόεδρος της ΠΟΞΙΑ σε ρεπορτάζ με τίτλο: "Γιάννης Κατσιαμάκας: " Έτσι θα κερδίσουμε τον πόλεμο για το ΣτΕ " - Γιατί οι ένστολοι είναι το άλλοθι των δικαστικών

"Διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους ότι θα διασφαλίσουμε στο ακέραιο τα δικαιώματα τους για την απόφαση του ΣτΕ" κι επειδή ένας πολεμος δεν κερδήθηκε ποτέ εάν δεν δοθούν μάχες, ο πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ, Γιάννης Κατσιαμάκας, με δηλώσεις του στο bloko.gr εξηγεί πως θα στεφθούν με το στεφάνι της νίκης οι "κάνες" των όπλων. Κι απ' ότι φαίνεται, τελικός κριτής θα είναι και πάλι το ΣτΕ.
Εδώ όμως θα πρέπει ν'
ανοίξουμε μια αναγκαστική παρένθεση για να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι οι ένστολοι πάνω σ' αυτό το ζήτημα, είναι τυχεροί. Καθώς ανήκουν στα ειδικά μισθολόγια και πάνω στις δικές τους αιτιάσεις και στα νομικά επιχειρήματα "πατούν" και οι δικαστικοί για να υπερασπιστούν τη διάσωση του δικού τους ειδικού μισθολογίου, καθώς σε άλλη περίπτωση θα αποτελούσε η περίπτωση τους ιδιώνυμη περίπτωση συντεχνιακού κομφορμισμού κι ευνοιοκρατίας. Οι ένστολοι είναι το άλλοθι των δικαστικών και ως τέτοιο θα το υπερασπιστούν μέχρις εσχάτων. Ευτυχώς για τους ένστολους.
Επανερχόμαστε τώρα σε όλα όσα αποκαλύπτει στο bloko.gr ο πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ, ο οποίος εξηγεί τα τρία πεδία των μαχών μέχρι να κερδηθεί ο πόλεμος.

" Ύστερα απο τη νομική διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κινδυνος παραγραφής εντός του 2014 που θα μας αναγκαζε να κανουμε ισως βεβιασμενες έως και σπασμωδικές κινησεις, προχωραμε στα επομενα στάδια που μας επιτρέπει το νομικο οπλοστάσιο.
Στείλαμε το εξώδικο στον υπουργό Οικονομικών για να μας απαντήσει μέχρι την Παρασκευή, καθώς κάτι τέτοιο ήταν προαπαιτούμενο για την προσφυγή στην επιτροπή συμμόρφωσης του ΣτΕ. Έτσι, κατοχυρώσαμε το δικαίωμα στη νόμιμη διαμαρτυρία.
Από τη στιγμή που λογικά δεν θα το πράξει, εμείς θα προσφύγουμε στην αρμόδια επιτροπή συμμόρφωσης, που προσέξτε αυτήν τη παράμετρο, διατηρεί δικαίωμα επιβολής χρηματικής κύρωσης. Και το πρόστιμο που θα επιδικαστεί, θα είναι υπέρ ημών των ενστόλων και εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση, θα υπάρξουν και νέες αποφάσεις με επιβολή των νομιμων τόκων. 
Επίσης, εάν η κυβέρνηση μεθοδεύσει για παράδειγμα μειωση κατά 50% των μισθών πάνω στην απόφαση του ΣτΕ, στην επαναφορά δηλαδή των μισθών στα επίπεδα προ Αυγούστου του 2012, ώστε να πετύχει μείωση των αναδρομικών, αμεσως η απόφαση αυτά θα καθίσταται άκυρη καθώς θα εχει αποφανθεί και θα έχουμε στα χέρια μας την απόφαση της επιτροπή συμμόρφωσης που θα προβλέπει πλήρη συμμόρφωση κι ακέραια επαναφορά στους μισθούς του 2012. Όλο αυτό το στάδιο είναι η πρώτη μάχη που θα δοθεί.

Η δεύτερη, είναι πως ανοίγει ο δρομος για μηνυτήριες αναφορές και προσωπικές διωξεις, κάτι που το κάθε κυβερνητικό στέλεχος θα πρέπει να προσμετρήσει στην απόφαση του.
Η τρίτη, είναι ότι θα γίνει μια πρώτη προσφυγή ομαδικη της τάξης των 10 ατόμων, μια αγωγή- πιλότος στο ΣτΕ κι έκτοτε σε οποιαδήποτε νέα προσφυγή, ατομική ή ομαδική, το οποιοδήποτε πρωτοδικειο δεν θα λαμβάνει απόφαση επί της ουσίας της υπόθεσης, καθώς δεν θα μπορεί να διαφοροποιηθεί από την απόφαση του ανώτατου δικαστικού συμβουλίου, που θα είναι μπούσουλας.
Γι αυτούς λοιπόν τους λόγους αισιοδοξούμε και καλούμε τους συναδέλφους μας όλων των σωμάτων ανεξαρτήτως βαθμού, να σταθούν κοντά μας. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να κερδίσουμε τις 3 μάχες και να νικήσουμε τον πολεμο ".