Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Αλλαγές στην αστυνομία προανήγγειλε από την Κρήτη ο Κικίλιας

Στόχος να χτίσουμε μια αστυνομία από την πλευρά του πολίτη, τόνισε Αλλαγές στην αστυνομία, προανήγγειλε από την Κρήτη ο υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας.

Με δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο της επίσκεψής του στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, τόνισε πως «θα κοιτάξουμε να τελειώσουμε τη σεζόν στο πολύ υψηλό επίπεδο το οποίο λειτουργούμε έτσι ώστε του χρόνου να παρουσιαστούμε πιο έτοιμοι, πιο οργανωμένοι και με ένα καλύτερο, πιο μοντέρνο σχέδιο. Νομίζω ότι εξελίσσεται η ελληνική κοινωνία και μαζί της εξελίσσεται η Ελληνική Αστυνομία».

«Η προσπάθεια η οποία γίνεται από πλευράς μου είναι ο κόσμος να αντιληφθεί για πρώτη φορά, ίσως, θα χτίσουμε μια αστυνομία από την πλευρά του πολίτη. Δηλαδή ποια είναι τα παράπονά του, ποια τα προβλήματά του, τι αντιμετωπίζει με δυσπιστία και τι θεωρεί ως θεσμό ως βάση και ακουμπάει πάνω σ’ αυτό», σχολίασε.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι η ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να δώσει ώθηση στον τουριστικό τομέα της Κρήτης, μέσω της εξασφάλισης της ασφαλούς διαμονής στο νησί των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.Όσον αφορά στο θέμα της συγχώνευσης ή μη αστυνομικών τμημάτων του νησιού, ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι «η Αστυνομία δεν μπορεί να πορευθεί με ένα “τυφλό” σχέδιο».


 Συγκεκριμένα ανέφερε ότι υπάρχουν περιοχές της Κρήτης που χρειάζεται να γίνουν συγχωνεύσεις ώστε οι αστυνομικοί να «μην κάθονται στο τμήμα και να βγαίνουν έξω, γιατί έξω χρειάζονται», αλλά και ότι υπάρχουν και περιοχές όπου όντως πρέπει να δημιουργηθούν αστυνομικά τμήματα.

«Η ΕΛ.ΑΣ. διαθέτει 55.000 αστυνομικούς. Ένας αριθμός που δεν τον λες μικρό. Πρέπει, λοιπόν, να καταφέρουμε να κατανείμουμε σωστά το έμψυχο δυναμικό της Αστυνομίας και όχι να προβαίνουμε σε σπασμωδικές κινήσεις», είπε ακόμη, σημειώνοντας ότι η« οικονομική κρίση μας δίνει την ευκαιρία να επικρατήσει επιτέλους η λογική στον τρόπο που σκεφτόμαστε και πράττουμε».  πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας, ο οποίος ανέφερε ακόμη ότι πρέπει η Αστυνομία και οι πολίτες να έρθουν ακόμη πιο κοντά. 
Νωρίτερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη συναντήθηκε με εκπροσώπους πολιτών των Μαλίων για την ανεξέλεγκτη χρήση των τετράτροχων οχημάτων (δείτε εδώ).
Επίσης είχε συναντήσεις με τον δήμαρχο Ηρακλείου Γ. Κουράκη στη Λότζια (δείτε εδώ) αλλά και με τον Βασίλη Λαμπρινό (δειτε εδώ).
Λασίθι
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κρήτη, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας, επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα την Αστυνομική Διεύθυνση Τάξης Λασιθίου/Αγίου Νικολάου, και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Αναλυτικότερα, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Τάξης Λασιθίου, Ταξίαρχο Περάκη Κωνσταντίνο, με Αξιωματικούς της Διεύθυνσης, καθώς και με εκπροσώπους των συνδικαλιστικών ενώσεων και στη συνέχεια δήλωσε:
«Για άλλη μια φορά διαπίστωσα τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα, με την οποία τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας επιτελούν το καθήκον τους. Γνωρίζω επίσης και τα υπάρχοντα προβλήματα για τα οποία καταβάλλουμε όλες τις δυνατές προσπάθειες – στο πλαίσιο της σημερινής δύσκολης συγκυρίας – για να δώσουμε τις πρέπουσες λύσεις».
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγίου Νικολάου στο Νομό Λασιθίου, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή Λασιθίου Αντιπύραρχο Μιχαήλ Βασιλάκη.
Ο κ. Κικίλιας μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Οι άντρες και οι γυναίκες του Σώματος επιτελούν για άλλη μία θερινή περίοδο το δύσκολο έργο τους με μεγάλη ευσυνειδησία και αποτελεσματικότητα. Η Πολιτεία αναγνωρίζει αυτό το έργο και προχωρά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εκσυγχρονιστεί ο υπάρχων εξοπλισμός. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της άμεσης προώθησης του διαγωνισμού, αλλά και της υπογραφής σχετικής σύμβασης πριν από λίγες ημέρες, όπως και η επιτάχυνση των διαδικασιών για την αγορά 372 νέων οχημάτων, που θα καλύψουν ανάγκες σε διάφορες υπηρεσίες της χώρας».