Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

100.000.000 ευρώ οι τρέχουσες λειτουργικές ανάγκες της αστυνομίας! Πού θα δοθεί προτεραιότητα

Ένα ισχυρό σοκ υπέστησαν τα στελέχη της αστυνομίας με τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την "απογραφή" των τρέχουσων λειτουργικών αναγκών που προκαλούνται από τα ελλείμματα στο σώμα, προκειμένου να μην απεμποληθεί το αξιόμαχο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, το άθροισμα των προς αποκατάσταση λειτουργικών προβλημάτων, που αντικατοπτρίζουν τις προμήθειες άμεσης ανάγκης- προτεραιότητας, την
επισκευή, συντήρηση ή την αντικατάσταση τμήματος του στόλου των οχημάτων κ.ά. σχετικά, ανέρχεται στον ιλιγγιώδη κι αξεπέραστο "κακοήθη" για τα διανυόμενα δεδομένα των 100.000.000 ευρώ!!!
Αυτό ακριβώς το ποσό προκύπτει από το άθροισμα των προτάσεων των επικεφαλής των υπηρεσιών που κατέγραψαν τις ανοιχτές και προς "επούλωση" τρέχουσες πληγές που κακοφορμίζουν το ετοιμοπόλεμο και το αξιόμαχο του σώματος. Και οι βασικές ανάγκες που έχουν καταγραφεί αντικατοπτρίζονται σε οχήματα, σε εξοπλισμό και σε είδη που καθορίζουν την ευελιξία και την απόδοση της υπηρεσιακής λειτουργίας.
Βέβαια, το συμπέρασμα που ανακύπτει έχει δύο βασικές αναγνώσεις.
Η πρώτη, ότι κατά κανόνα οι επικεφαλής σπεύδουν σκόπιμα να υπερδιογκώσουν τα ελλείμματα προκειμένου και να επιτύχουν όσο το δυνατό περισσότερα, αλλά και για να είναι υπό συνθήκες στοιχειωδώς "καλυμμένοι" στην περίπτωση που προκύψει το αθέμιτο ή η αντιξοότητα.
Η δεύτερη όμως και η πλέον ανησυχητική είναι πως το παρατεταμένο διάστημα που οι στρόφιγγες έκλεισαν εξαιτίας της άγριας μονεταριστικής πολιτικής και στο τομέα της ασφάλειας, τα ελλείμματα διογκώθηκαν κα τα προβλήματα γιγαντώθηκαν, με αποτέλεσμα αυτό να επηρεάζει άμεσα κι ενίοτε καταλυτικά την επιχειρησιακή ικανότητα της αστυνομίας.
Για το συγκεκριμένο λόγο, η ηγεσία προσφεύγει στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στις δωρεές, προκεμένου και κατά προτεραιότητα να ισοσκελιστεί στο μέτρο του δυνατού του έλλειμμα των τρεχουσών αναγκών, όπως ακρβώς γίνεται αυτή την περίοδο με την αγορά αλεξίσφαιρων γιλεκών, στολών και υποδημάτων, αλλά κυρίως με την αντικατάσταση ή την επισκευή μεγάλου αριθμού μοτοσικλετών της ομάδας ΔΙΑΣ όπως πρόσφατα αποκάλυψε το bloko.gr στς 9 Αυγούστου στο ρεπορτάζ " Με ιδιωτικές δωρεές "ντύνεται" και "στολίζεται" η ομάδα ΔΙΑΣ "