Αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποίησαν το βράδυ της Τετάρτης στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, φορείς, πολίτες και αντιεξουσιαστές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονική επίθεση κατά του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Mερίδα των συγκεντρωμένων , κυρίως από το ΣΥΡΙΖΑ και αριστερές οργανώσεις πραγματοποίησαν  πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου, ενώ μεγάλος όγκος των διαδηλωτών και ομάδες από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο έφτασαν περίπου στις 9.00  το βράδυ στη Νέα Αλικαρνασσό, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Στο σημείο έσπευσε και ισχυρή αστυνομική δύναμη που απέκλεισε την πρόσβαση στα γραφεία στο ύψος της Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου
Στο σημείο  δημιουργήθηκε ένταση, κάποιοι εκτόξευσαν πέτρες κα μπουκάλια ενώ έβαλαν φωτιες σε κάδους απορριμμάτων . Στη συνέχεια επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό , με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να απαντήσουν με τη ρίψη δακρυγόνων.

Ζημιές προκλήθηκαν και στις τζαμαρίες καταστημάτων , ενός ενεχυροδανειστηρίου αλλά και στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη διασταύρωση Ικάρου με Λ.Καζαντζίδη και στα υποκαταστήματα της ALPHA και της EUROBANK επί της Ικάρου. Και κατά την επιστροφή τους στο κέντρο του Ηρακλείου, οι ομάδες των νεαρών έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων

Έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής βρέθηκε και αντιπροσωπεία κατοίκων της Νέας Αλικαρνασσού, που δήλωσαν ότι ξεκινά συλλογή υπογραφών για την απομάκρυνση της Οργάνωσης από την περιοχή τους.

Νωρίτερα και το ΚΚΕ διοργάνωσε πικετοφορία καταδίκης της δολοφονικής επίθεσης στην πλατεία Αγίου Νικολάου στην Αλικαρνασσό.

Δακρυγόνα και ένταση είχαμε το μεσημέρι της Τετάρτης και  έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στα Χανιά
Εξάλλου σημερα (Πέμπτη)  το πρωί, στις 09.30 φορείς και απλοί πολίτες δίνουν ραντεβού στην Αλικαρνασσό για μία ακόμη αντιφασιστική συγκέντρωση ενώ και στο Ηράκλειο, στη νέα συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί, μπαίνει επιτακτικά το θέμα μετά τη δολοφονία του άτυχου 34χρονου.