Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Χρυσαυγίτης εν δράσει μαζί με τα ΕΚΑΜ στο Κερατσίνι


Νέα συγκλονιστικά ντοκουμέντα για τη δράση των Ταγμάτων Εφόδου της Χρυσής Αυγής φέρνει στο φως της δημοσιότητας το «Εθνος». Από την κατασκήνωση στη Νέδα μέχρι τη γιορτή μίσους στον Μελιγαλά και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη υπάρχει συνεκτικός ιστός. Στην εξάρθρωση των κυκλωμάτων αποσκοπούν κυβέρνηση και δικαστικές Αρχές.Τις στενές σχέσεις Χρυσής Αυγής και Αστυνομίας αποκαλύπτει το «Εθνος», δημοσιεύοντας φωτογραφικό ντοκουμέντο στο οποίο μέλος του Πυρήνα Νίκαιας εμφανίζεται δίπλα σε δυνάμεις των ΕΚΑΜ να πετά πέτρες.Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας, το άτομο με το κόκκινο αμάνικο μπλουζάκι είναι το ίδιο πρόσωπο που φωτογραφιζόταν παρέα με τον Γιώργο Ρουπακιά στην εθνικιστική κατασκήνωση στον ποταμό Νέδα.


Οπως αποδεικνύεται και από τις εικόνες του βίντεο της ιστοσελίδας info-war.gr του Aρη Χατζηστεφάνου, την περασμένη Τετάρτη, μία μόλις μέρα μετά τη δολοφονία του μουσικού, το πρωτοπαλίκαρο της Τ.Ο. Νίκαιας - Χρυσής Αυγής, μαζί με ομάδα ατόμων, επιτέθηκε εκτοξεύοντας πέτρες και άλλα αντικείμενα ενάντια στους διαδηλωτές της αντιφασιστικής πορείας που βρισκόταν σε εξέλιξη στο Κερατσίνι, στη μνήμη του αδικοχαμένου ράπερ.
Στο σημείο βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αποτελούμενες από άνδρες των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ, οι οποίες εμφανίζονται ξεκάθαρα στις φωτογραφίες - ντοκουμέντα να παρέχουν κάλυψη σε ομάδα αγνώστων με πολιτικά, εκ των οποίων τουλάχιστον ο ένας είναι μέλος της Χρυσής Αυγής και του Τάγματος Εφόδου της Νίκαιας.
Ο χρυσαυγίτης και η... παρέα του δρουν υπό την ανοχή και την κάλυψη των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες δεν κινούνται εναντίον τους ούτε για μια στιγμή. Τους αφήνουν ανενόχλητους να πετάνε πέτρες και να εκστομίζουν χυδαίες ύβρεις προς τους διαδηλωτές.
Μάλιστα, μερικοί από την ομάδα αγνώστων που φαίνεται να σχετίζεται με το μέλος της Τ. Ο. Νίκαιας, βρίσκουν καταφύγιο ανάμεσα στους ΜΑΤατζήδες και στις ασπίδες τους, οι οποίοι τους το επιτρέπουν σαν να είναι «δικοί τους» άνθρωποι.
Μολονότι η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε πως προχώρησε σε εκατοντάδες προσαγωγές και δεκάδες συλλήψεις για τις συμπλοκές που σημειώθηκαν την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στο Κερατσίνι, το άτομο με την κόκκινη μπλούζα κυκλοφορεί ελεύθερο. Δεν υπάρχει περιθώριο για αμφισβήτηση ότι στο συγκεκριμένο συμβάν ο χρυσαυγίτης φέρεται να έχει την προστασία των αστυνομικών και δρα δήθεν ως αγανακτισμένος πολίτης.
Και στο παρελθόν έχουν δημοσιευθεί φωτογραφίες και οπτικό υλικό που καταγράφουν άτομα που βγαίνουν από τις τάξεις των αστυνομικών δυνάμεων και εξαπολύουν επίθεση κατά διαδηλωτών. Είναι όμως η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται ότι πρόκειται για μέλος της Χρυσής Αυγής, το οποίο με ακάλυπτα χαρακτηριστικά επιδίδεται σε πετροπόλεμο κάτω από τη μύτη της ΕΛ.ΑΣ.
Ο επικεφαλής της διμοιρίας της Υ.Α.Τ. στο Κερατσίνι, τα μέλη της οποίας φέρονται, σύμφωνα με τις φωτογραφίες, να βρίσκονται δίπλα σ' αυτά τα άτομα, χωρίς να τα παρεμποδίζουν και να τα συλλαμβάνουν, απομακρύνθηκε σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ - ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ