Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΑΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ : Νέο Διάβημα για τα ρεπό και το ωράριο των ΥΜΕΤ

Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλο τα ίδια μένουν για τους υπηρετούντες στην ΥΜΕΤ της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με όσα σημειώνει η τοπική ένωση. Παρά τις όποιες δεσμεύσεις, ρεπό και ωράριο εργασίας δεν έχουν "τροποποιηθεί", ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, αν και δεν θίγεται στη νέα καταγγελία, παραμένει το πρόβλημα της μη αποζημίωσης της εκτός έδρας απασχόλησης...
"Το Προεδρείο της Ένωσης πραγματοποίησε επίσκεψη - συνάντηση με το Διοικητή της ΥΜΕΤ Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. Γεώργιο ΜΠΑΣΜΠΑΝΑ, κατά την οποία υπευνθυμίστηκαν οι επισημάνσεις και καταγγελίες που είχαν γίνει και στην προηγούμενη συνάντησή μας τον περασμένο Απρίλιο, σχετικά με τον μεγάλο αριθμό οφειλόμενων ημερησίων αναπαύσεων που παρατηρείται για το προσωπικό της ανωτέρω Υπηρεσίας, αλλά και για διάφορες άλλες καταστρατηγήσεις του ωραρίου εργασίας του Π.Δ. 394/2001.
Η Ένωση δεν θα δεχτεί καμία άλλη παρατυπία και παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών της και γι' αυτό ακριβώς το λόγο χρειάζεται να γίνουν ορισμένες, αναγκαστικές, αλλαγές στη χρησιμοποίηση του προσωπικού της ΥΜΕΤ Θεσσαλονίκης, τις οποίες θα αναμένουμε από την αρμόδια Διοίκηση.
Στη συνέχεια το Προεδρείο συνέχισε τις συνδικαλιστικές επισκέψεις με τη Διοίκηση, που είναι απαραίτητες - ορισμένες φορές - για την ενημέρωση, επίλυση και διευθέτηση των προβλημάτων του προσωπικού και συναντήθηκε και ενημέρωσε το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Υποστράτηγο κ. Τρύφωνα ΚΟΥΚΙΟ για το ανωτέρω ζήτημα, αλλά και για το σοβαρό θέμα που υπάρχει στην περιοχή μας, σχετικά με τα μέτρα τάξης στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και τη διάθεση σε αυτά της ΥΜΕΤ.
Από πλευράς μας τονίστηκε ότι θα πρέπει, άμεσα, να γίνει νέος προγραμματισμός - εξορθολογισμός στη χρησιμοποίηση όλου του προσωπικού που μεταβαίνει, καθημερινά, για τη λήψη μέτρων τάξης στα δικαστήρια και έπειτα από σχετική αξιολόγηση να μειωθεί ο αριθμός των αστυνομικών, καθόσον ήδη η Γ.Α.Δ.Θ. έχει έλλειμα 1.200 κενών οργανικών θέσεων και αρκετές φορές παρατηρήθηκαν φαινόμενα διάθεσης υπερβολικά μεγάλου αριθμού προσωπικού, δυσανάλογου με τις πραγματικές υπηρεσιακές ανάγκες.
Εξάλλου, η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης λαμβάνοντας υπόψη των αριθμό των αστυνομικών που έχει το κάθε Αστυνομικό Τμήμα δικαιοδοσίας της και η αρμόδια Υποδιεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης, αλλά και τις υπόλοιπες υπηρεσιακές ανάγκες της, απαιτείται όπως αλλάξει και τροποποιήσει τις διαταγές της και να προβεί στον εξορθολογισμό του, μειωμένου, προσωπικού της, προκειμένου να μειωθούν και οι δυνάμεις της ΥΜΕΤ που διατίθονται στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Γενικός έδειξε άμεσα την κατανόησή του στο θέμα και  διεταξε από τις υφιστάμενες Υπηρεσίες την εκπόνηση σχετικών οδηγιών για την μερική απεμπλοκή της ΥΜΕΤ, προκειμένου να μπορέσει να χορηγήσει και τις οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις.

                    Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Υ.Θ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΔΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                      ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
6976518061                                                                  6979972444