Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Το χρονικό της ένστολης Πανελλαδικής διαμαστυρίας των Σωμάτων Ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη


Με τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Θόδωρο Καράογλου συναντήθηκε αντιπροσωπεία των ένστολων, στον οποίο επέδωσαν ψήφισμα. Από την πλευρά του ο κ. Καράογλου δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματά τους. Για το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτώβρη προγραμματίζουν νέες κινητοποιήσεις με πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα.
19:50 Στο ΥΜΑΘ έφτασε η πορεία

19:34 Αντιπροσωπεία των ενώσεων επισκέφθηκε και τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, των Ανεξαρτητων Ελλήνων και του ΣΥΡΙΖΑ
19:24 Κλειστά και τα δύο ρεύματα της Εγνατία. Σε λίγο η πορεία πλησιάζει στη Βενιζέλου
19:10 Στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, στη Β. Ηρακλείου, σταμάτησε η πορεία
18:55 "Βγείτε να δείτε που μας οδηγείτε" φωνάζουν οι ένστολοι έξω από τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ενώ αντιπροσωπεία τους ανέβηκε στα γραφεία.
 18:40 Ξεκίνησε η πορεία, η οποία κινείται ανάποδα στη Λ. Νίκης και μέσω των οδών Μ. Ιωσήφ, Τσιμισκή, Αριστοτέλους, Εγνατία και Βενιζέλου θα καταλήξει στο ΥΜΑΘ.

Νωρίτερα, στον Λευκό Πύργο πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση των σωμάτων ασφαλείας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας, στο περιθώριο της 78ης ΔΕΘ.
Από τις 17:00 αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί έχουν μαζευτεί γύρω από το μνημείο-σύμβολο της Θεσσαλονίκης, για να εκφράσουν την αντίδρασή τους στις περικοπές, ενώ ήδη, όπως λένε, εκτελούν τα καθήκοντά τους χάρη στη φιλοτιμία τους, αφού οι ελλείψεις είναι σημαντικές.
Στη συγκέντρωση παίρνουν μέρος ένστολοι από διάφορες περιοχές, κυρίως της Βόρειας Ελλάδας, ενώ στις ομιλίες τους, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει για την εξεύρεση λύσης.
Από τη συγκέντρωση δεν λείπει ο παλμός με συνθήματα, πανό, ακόμα και πυρσούς.
 Μπουτάρης: Από τότε που σταμάτησε η Δημ. Αστυνομία, η πόλη...
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ρόλο της Δημοτικής Αστυνομίας, ένστολοι και αυτοί, σημειώνοντας πως από τη μέρα που σταμάτησε η λειτουργία της, η πόλη έχει αλλάξει προς το χειρότερο, ρίχνοντας την ευθύνη στην Κυβέρνηση.
Τζιτζικώστας: Δεν δεχόμαστε να φυλάνε τα χωριά μας παρακρατικές οργανώσεις
Στους συγκεντρωμένους μίλησε και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφέροντας: "Δεν δεχόμαστε μειώσεις σε μισθούς και δεν δεχόμαστε να φυλάνε τα χωριά και τις πόλεις μας, παρακρατικές οργανώσεις. Για αυτό είμαστε ενάντια στην υποβάθμιση των σωμάτων ασφαλείας".
Αξιοσημείωτη είναι η παρουσία εκπροσώπων κομμάτων της αριστεράς (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ), το "παρών" έδωσαν και μέλη της ΑΔΕΔΥ, ενώ σε μικρή απόσταση από τη συγκέντρωση των ένστολων από τα σώματα ασφαλείας, βρίσκονται συνάδελφοί τους, αστυνομικοί, που είναι σε υπηρεσία, στα μέτρα ασφαλείας για τη συγκέντρωση και την πορεία που θα ακολουθήσει στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.