Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Παγκρήτια κινητοποίηση ενστόλων στα Χανιά

Με κεντρικό σύνθημα, «στην ασφάλεια του πολίτη δεν χωρούν εκπτώσεις και περικοπές», αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες απ' όλη την Κρήτη πραγματοποίησαν την Παρασκευή συγκέντρωση και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων. 


Έχοντας στο πλευρό τους και συνταξιούχους των τριών κλάδων, οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πολιτική των περικοπών που, όπως υποστήριξαν, αποδυναμώνει τα σώματα ασφαλείας και υποβαθμίζει το ρόλο και την αποστολή τους έναντι της κοινωνίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστο Φωτόπουλο, «τα προβλήματα του κλάδου είναι πολλά, έχουν επισημανθεί στην κεντρική εξουσία αλλά δυστυχώς λύσεις δεν δίνονται. Αντίθετα, αντί να αντιμετωπίζονται πολλαπλασιάζονται και διογκώνονται».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Γιώργος Δριβάκος, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λιμενικοί επισημαίνοντας ότι, «η πολιτεία πρέπει να δώσει λύσεις να αποκαταστήσει το έλλειμμα της ασφάλειας προς τους πολίτες και τη χώρα».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σωματος Χανίων Χάρης Καρυωτάκης δήλωσε: «ήρθαμε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για την οικονομική κατάσταση που βιώνομε και μας έχει φέρει σε απόγνωση».

Οι εκπρόσωποι και των τριών κλάδων αναφέρθηκαν, επίσης, στις ελλείψεις μέσων και προσωπικού και ζήτησαν την ουσιαστική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών τους. Οι συγκεντρωμένοι ενέκριναν ψήφισμα το οποίο παρέδωσαν στην αντιπεριφέρεια Χανίων μετά από πορεία που πραγματοποίησαν στο κέντρο της πόλης.