Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Απίστευτο !!!! και όμως πραγματικό. Το περιπολικό πήρε φωτιά εν κινήσει

Ένα περιπολικό της ΟΕΠΤΑ που «λαμπάδιασε» χθες το πρωί στη μέση του δρόμου, σε κοντινή απόσταση από το αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου, έφερε και πάλι στην επιφάνεια τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πεπαλαιωμένος «στόλος» των οχημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου. Το αστυνομικό όχημα, άγνωστο γιατί, ξαφνικά κι ενώ βρισκόταν στην οδό Πλαστήρα στην περιοχή της Αλικαρνασσού, άρχισε να βγάζει φωτιές από τον κινητήρα του και στη συνέχεια παραδόθηκε στις φλόγες. Ευτυχώς, οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν σε αυτό δεν τραυματίστηκαν, ενώ στη συνέχεια όχημα της πυροσβεστικής έσβησε τη φωτιά. Ωστόσο, όπως λένε αστυνομικοί, το χθεσινό περιστατικό αποδεικνύει το μαύρο χάλι στο οποίο βρίσκονται τα αυτοκίνητα της αστυνομίας. Για την κατάσταση αυτή η «Π» έχει αναφερθεί με εκτενή ρεπορτάζ κατά το παρελθόν. Αναφερόμενος στο χθεσινό περιστατικό ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θανάσης Μπαλαμούτης, μας είπε ότι μπορεί το συγκεκριμένο περιπολικό να είχε κάνει όλα τα service του, αυτό όμως δεν ήταν αρκετό, όπως προέκυψε, για να μην αρπάξει φωτιά. Κι αυτό διότι, όπως εξηγεί ο ίδιος, τα αυτοκίνητα της αστυνομικής διεύθυνσης Ηρακλείου, είναι πολύ παλιά και θα πρέπει να αντικατασταθούν με καινούρια, πριν θρηνήσουμε θύματα.

«Αυτή τη φορά οι συνάδελφοι στάθηκαν τυχεροί και δεν τραυματίστηκαν ανέφερε ο κ. Μπαλαμούτης και πρόσθεσε ότι την επόμενη φορά κάνεις δεν ξέρει εάν θα έχουν την ίδια τύχη.

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του προέδρου των αστυνομικών του Ηρακλείου, «εδώ και δύο χρόνια οι συνδικαλιστές φωνάζουν για την ακαταλληλότητα των οχημάτων, λόγω παλαιότητας, κάνεις όμως δεν τους ακούει». Όπως λέει χαρακτηριστικά, το κάθε αυτοκίνητο είναι περισσότερο από οχτώ ετών και μπορεί να ακούγονται λίγα τα χρόνια αυτά, θα πρέπει να αναλογιστεί κανείς όμως κάνεις ότι βρίσκονται 24 ώρες το 24ωρο στους δρόμους. Δεν σταματάνε ούτε στιγμή.

«Είναι απαραίτητο να γίνει αντικατάσταση του στόλου. Είναι λογικό να μην αντέχουν τα αυτοκίνητα αυτά μετά από τόση πολλή χρήση. Το συγκεκριμένο έχει διανύσει περίπου 180 χιλιάδες χιλιόμετρα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Με τα χρήματα που έχουμε δώσει όλα αυτά τα χρόνια για επισκευές θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει καινούρια. Κάθε δύο με τρεις μήνες υποβάλουμε αιτήματα στο Αρχηγείο και στον γενικό, δεν γίνεται όμως τίποτα. Τους έχουμε πει ότι ο στόλος είναι παλιός και επικίνδυνος για το προσωπικό. Περιμένουμε μάταια, καθώς τίποτα δεν έχει γίνει όλο αυτό τον καιρό»

11 περιπολικά στο νομό

Ο κ. Μπαλαμούτης αναφέρει ότι στην αρμοδιότητα της Α.Δ Ηρακλείου, δηλαδή σε όλο το νομό, κυκλοφορούν μονάχα 11 περιπολικά οχήματα. Τα υπόλοιπα- αν και δε θυμόταν να μας πει τον ακριβή αριθμό- είναι ακινητοποιημένα.

Ο ίδιος αναφέρει επίσης ότι έκτος από τις αναφορές που έχει κάνει η συνδικαλιστική ένωση της αστυνομίας στο Ηράκλειο για τα οχήματα της τοπικής ΕΛ.ΑΣ, αναφορές έχουν γίνει και για το ακατάλληλο όπως λέει ο κ. Μπαλαμούτης λεωφορείο της διμοιρίας. «Είναι ακατάλληλο γι αυτή τη δουλειά που το έχουν. Ένα χρόνο τώρα ζητάμε αλλαγή και απόκτηση ενός λεωφορείου με προδιαγραφές γα τη μεταφορά της διμοιρίας, όπως συμβαίνει στην Αθήνα» καταλήγει.

Πατρίς