Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

«Ορισμός νέου Διοικητικού Συμβουλίου ΤΕΑΠΑΣΑ»



Αθήνα, 10 Σεπτεμβρίου 2013
       
Κύριε Υπουργέ,

          Όπως καλώς γνωρίζετε σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4142/2013, απορρέει η υποχρέωση του ορισμού νέας σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου του ασφαλιστικού μας Ταμείου, εντός τριμήνου από την δημοσίευση του προαναφερόμενου Νόμου στην εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Δυστυχώς, όμως, μέχρι και σήμερα αν και έχει παρέλθει η προαναφερόμενη ημερομηνία, δεν έχει εκδοθεί η αναγκαία Υπουργική Απόφαση, με αποτέλεσμα να εγείρονται σοβαρά ερωτήματα και προβληματισμοί κατά πόσον η συνέχιση της λειτουργίας του προϋπάρχοντος, από την ψήφιση του Νόμου, Διοικητικού Συμβουλίου είναι σύννομη και για θέματα έγκρισης των πάγιων λειτουργικών δαπανών.
Παράλληλα, το αμέσως προσεχές διάστημα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα κληθούν να αποφασίσουν για μια σειρά σοβαρών και σημαντικών θεμάτων, που κατά την άποψή μας δεν μπορεί να γίνει από ένα Διοικητικό Συμβούλιο, του οποίου η σύνθεση εγείρει Νομικά ερωτήματα.
Προς τούτο, σας καλούμε να εκδώσετε την αναγκαία Υπουργική Απόφαση, δίνοντας όλα τα εφόδια που απορρέουν από την Νομοθεσία στο νέο Δ.Σ. που θα ορίσετε, ώστε να είναι θωρακισμένο και απρόσκοπτα να λαμβάνει τις σχετικές αποφάσεις.


Προς:  Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
           κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ

Κοιν.: 1) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
              κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
          2) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
              Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
          3) Πρόεδρο Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.
              Ταξίαρχο κ. Νικόλαο ΧΡΙΣΤΟΛΟΥΚΑ
          4) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις