Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Εσπερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας



<<Η υποβάθμιση της εργασίας και η απαξίωση του εργαζομένου>>

Η ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας πραγματοποίησε εσπερίδα στην αίθουσα του εργατικού κέντρου Πύργου την 12η Σεπτεμβρίου 2013. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος της Ε.Α.Υ.Ηλείας ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ Ηλίας. Εισηγητής και κύριος ομιλητής ο πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ
ΦΩΤΌΠΟΥΛΟΣ Χρήστος ο οποίος ανέλυσε διεξοδικά και εμπεριστατωμένα τον ρόλο της Αστυνομίας στην σύγχρονη κοινωνία, τις ιδιαιτερότητες και δυσκολίες του επαγγέλματος του Αστυνομικού, που πηγάζουν κυρίως μέσα από τις αντικειμενικές δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα δυσμενές και απαιτητικό. Η περιστολή των δημοσίων δαπανών και η οικονομική κρίση που διέρχεται η πατρίδα μας έχει επηρεάσει άμεσα και το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας κυρίως σε θέματα υλικοτεχνικής υποδομής με φυσικό επακόλουθο την έλλειψη της Αστυνόμευσης και τις δυσλειτουργίες που παρατηρούνται σε όλη την Ελληνική επικράτεια. Παρά ταύτα ο Έλληνας Αστυνομικός στέκεται επάξια δίπλα στον πολίτη με αστείρευτο φιλότιμο και προσφορά δίχως η πολιτεία να του αναγνωρίζει αυτά που πραγματικά του ανήκουν. Σε κάθε περίπτωση οι τοπικές κοινωνίες είναι αυτές που θα κρίνουν και θα αποτιμήσουν το έργο της Αστυνομίας και κάλεσε τους συναδέλφους να αναπτύσσουν πρωτοβουλίες και δράσεις μέσα στην κοινωνία, και να είναι ιδιαίτερα δίκαιοι και ανθρώπινοι απέναντι στους πολίτες ως προς την επιβολή και βεβαίωση κάθε είδους παραβάσεων. Τέλος ζήτησε την αυστηρή κριτική προς το έργο της Ομοσπονδίας αλλά παράλληλα και την ενεργό συμμετοχή όλων στις κινητοποιήσεις και να μην εξαντλούν την δράση τους σε διαδικτυακές μορφές στηλίτευσης και συνδικαλισμό του πληκτρολογίου. Τέλος ανέφερε πως η Ομοσπονδία και οι τοπικές ενώσεις κινούνται πάντα σε αυτό το πλαίσιο μακριά από σκοπιμότητες και συντεχνιακές αντιλήψεις και πασχίζουν καθημερινά για την αναβάθμιση του έργου μας και την αξίωση του Αστυνομικού στα μάτια της κοινωνίας σε πείσμα των καιρών και στην αδράνεια που δείχνει για τα προβληματά μας η πολιτική και φυσική ηγεσία.
Ακολούθησε η ομιλία του Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας και προέδρου της Ε.Α.Υ. Αθηνών ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ Γρηγόρη ο οποίος έστειλε το μήνυμα για πίστη στο έργο της Αστυνομίας και αυτή η πίστη να είναι δυνατή στο σύνολο των συναδέλφων για αγωνιστικότητα και διαρκή αγώνα.
Ο Ειδικός Γραμματέας της Π.Ο.ΑΣ.Υ και μέλος της επιτροπής επιμόρφωσης μελετών υγιεινής και ασφάλειας ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Αθανάσιος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες αυτής για τις παρεμβάσεις της στα Υ.Φ.Ε.Κ.Α όλης τις χώρας και τις βελτιώσεις που έχουν επέλθει σταδιακά σε αυτούς τους χώρους, για τις ελλείψεις σε θέματα ασφάλειας και υλικοτεχνικού εξοπλισμού, ενώ ανέλυσε και τις ενέργειες που έχουν γίνει για τα κρατητήρια του Α.Τ Πύργου. Οριοθέτησε ως εξίσου σημαντικό το θέμα της υγιεινής και ασφάλειας με αυτό του μισθολογίου- βαθμολογίου και της αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών. Ζήτησε από την πολιτεία την εφαρμογή του Π.Δ 45/2008 σε όλα τα άρθρα του και πως η Ομοσπονδία προσανατολίζεται στην προσφυγή της στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Χαιρετισμό απεύθυνε το μέλος του Δ.Σ  της Π.Ο.ΑΣ.Υ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος και ο Πρόεδρος της Ε.Α.Υ. Αχαΐας ΤΣΕΚΟΎΡΑΣ Σταύρος. Παρέστησαν το μέλος του Δ.Σ της Π.Ο.ΑΣ.Υ και Πρόεδρος της Ε.Α.Υ.Αιτωλίας ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ Νικόλαος και οι Πρόεδροι των ενώσεων Πελλοπονήσου ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης ΚΑΓΚΑΡΑΚΗΣ Παναγιώτης και ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ Γεώργιος.
Χαιρετισμό απεύθυνε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηλείας ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ- ΣΑΛΤΑΡΗ Έφη ενώ στην κατάμεστη αίθουσα παρευρέθησαν πολλοί συνάδελφοι και όλες οι παραγωγικές τάξεις και φορείς του νομού. Από τις τοποθετήσεις των ομιλητών συμπεραίνεται η αποδοχή και η αναγνώριση της προσφοράς του έργου της Αστυνομίας, οι πολίτες κατανοούν απολύτως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά και δήλωσαν αλληλέγγυοι σε αυτή την προσπάθεια διότι θεωρούν ως ακρογωνιαίο λίθο τα σώματα ασφαλείας για ένα κράτος δικαίου σε μια ευνομούμενη πολιτεία που πρέπει να κινείται μέσα στα πλαίσια του Συντάγματος και των αξιών που πηγάζουν από αυτές.
Νωρίτερα και πριν την έναρξη των εργασιών το κλιμάκιο της Ομοσπονδίας και το σύνολο των συνδικαλιστών πραγματοποίησε επίσκεψη στους χώρους της Α.Δ Ηλείας έγινε αυτοψία στα κρατητήρια και οι επισημάνσεις αναφέρθηκαν στον Α.Δ Ταξίαρχο κ. ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ Αριστείδη ο οποίος έδειξε κατανόηση για τα υπάρχοντα προβλήματα και πως από την πλευρά του καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή τους και ζήτησε να υπάρχει εποικοδομητική συνέχεια και γόνιμος διάλογος.