Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΑΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ : ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε.Θ. - ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ


ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΘΕΜΑ : ‘’ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ      ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε.Θ. - ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ’’
ΣΧΕΤ:  1) Π.Δ. 141/1991 2) Π.Δ. 394/2001

     Σας γνωστοποιούμε, σχετικά με την  επιφυλακή που διατάχθηκε για τα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ. και το τι ακριβώς ισχύει σχετικά με το χρόνο και το ωράριο εργασίας, ότι  ο χρόνος εργασίας της επιφυλακής θεωρείται κανονικά χρόνος εργασίας που προσμετράτε στον εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και συγκεκριμένα βάσει του άρθρου 57 παρ. 2 του Π.Δ. 141/1991 σε συνδυασμό με το άρθρο 1 παρ. 4 και άρθρο 2 παρ. 4 του Π.Δ. 394/2001.
     
Υπενθυμίζουμε ότι ο εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας είναι, για την πενθήμερη εργασία 32 ώρες εργασίας γι’ αυτούς που εκτελούν υπηρεσία σε κυλιόμενες βάρδιες (8ωρη υπηρεσία) και 30 ώρες για τους δικυκλιστές και πεζούς τροχονόμους, ενώ ο συνολικά εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας, λαμβάνοντας υπόψη την εργασία την έκτη ημέρα της εβδομάδας (πέραν του πενθημέρου), είναι μέχρι 40 ώρες γι’ αυτούς που εκτελούν οποιαδήποτε εξωτερική ή εσωτερική υπηρεσία και 36 ώρες για τους δικυκλιστές (Ζ, ΔΙ.ΑΣ., Τροχαία, κ.τ.λ.) και τους πεζούς τροχονόμους. Για τους συναδέλφους που εκτελούν γραμματειακή ή γραφική υπηρεσία (υπηρεσία γραφείου) είναι 42 ώρες ο εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας.
      Έτσι, σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος εργασίας της επιφυλακής είναι χρόνος εργασίας κανονικά, ο οποίος προσμετράτε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, για τον υπολογισμό του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας, και ως εκ τούτου η διοίκηση θα πρέπει να ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΑ, ΑΦΟΥ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ Π.Δ. 394/2001 ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ.

Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΤΕ ΜΕ Α) ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Β) ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗΣ – ΥΠΕΡΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ (ΡΕΠΟ) Γ) ΕΙΤΕ ΜΕ ΑΔΙΑΘΕΤΟ ΑΛΛΑΓΗΣ.
      ΤΥΧΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ ΑΡΜΟΔΙΩΣ.



                            ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Α.Υ.Θ.

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΠΑΔΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                           ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ    
      6976518061                                                                6979972444