Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Οι Ειδικές Δυνάμεις και η Χρυσή Αυγή - Αλήθειες μύθοι και "αυτόκλητοι προστάτες"


Οι Ειδικές Δυνάμεις δεν έχουν απολύτως τίποτα να φοβηθούν από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Όχι μόνο επειδή είναι φτιαγμένες για να μην φοβούνται τίποτα και κανένα, αλλά και επειδή είναι σαφές ότι όσες έρευνες κι αν γίνουν σχετικά με τη Χρυσή
Αυγή το μόνο που ενδέχεται να διαπιστώσουν είναι ότι ίσως μεμονωμένα κάποιος ή κάποιοι να λειτούργησαν ως “εκπαιδευτές” χρυσαυγιτών. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι Ειδικές Δυνάμεις είναι
... “μαγαζί” της Χρυσής Αυγής.
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Όσοι έχουν υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις, θεωρούν τη θητεία τους εκεί ιερή. Οι Ειδικές Δυνάμεις είναι το “ιερό τοτεμ” τους κι έτσι πρέπει να είναι. Γι΄ αυτό και θυμώνουν, εκνευρίζονται και συχνά αδικούν όσους προσπαθούν να ασκήσουν κριτική για οτιδήποτε.

Για να βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους:

•δημοσιεύσαμε προχθές ένα φοβερό κείμενο του Διονύση Χαριτόπουλου που νομίζουμε ότι τα λέει όλα για το ποιοι είναι οι “δικοί μας Σαμουράϊ”. Στις Ειδικές Δυνάμεις κατατάσσονται παιδιά και υπηρετούν αξιωματικοί που έχουν ένα κοινό στοιχείο: πατριωτισμό. Αγνό πατριωτισμό κι όχι γιαλαντζί .

•η Χρυσή Αυγή “πούλησε” , “πατριωτισμό” με το τσουβάλι σε μια εποχή που κανείς δεν τολμούσε πολλές φορές να προφέρει τη λέξη. Και είναι αναμενόμενο ειδικά σε νεαρές ηλικίες που δεν γνώριζαν το παρελθόν της  να απέκτησε επιρροή.

•το γράψαμε και το ξαναγράφουμε: είναι άλλο η όποια εκλογική επιρροή μπορεί να έχει η Χρυσή Αυγή ή άλλο κόμμα σε ομαδες των Ενόπλων Δυνάμεων που αποτελούν μέρος της κοινωνίας και άλλο το ζήτημα να υπάρχει οργανωμένο σχέδιο “παραστρατιωτική στήριξης” , ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής. Τέτοιο σχέδιο δεν υπάρχει και προφανώς θα αποδειχτεί και από τις έρευνες που γίνονται.

•οι όποιες μεμονωμένες περιπτώσεις πρέπει να τιωρηθούν παραδειγματικά . Θέση μας ήταν ότι δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές συμπεριφορές που προπαγανδίζουν τις θέσεις ενός κόμματος όπως η Χρυση Αυγή. Γιατι και μόνο η υποψία ότι ο πυρήνας της ιδεολογίας της τρέφει έστω συμπάθεια -για να μην πούμε θαυμασμό- για τον ναζισμό δεν επιτρέπει σε Έλληνα που φορά τη στολή , το Εθνόσημο και τα γαλόνια να την υπηρετεί εντός Ενόπλων Δυνάμεων. Εκτός μπορεί να κάνει ασφαλώς ότι θεωρεί εκείνος σωστό.

•η χαλαρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκαν μεμονωμένες περιπτώσεις προπαγάνδισης της Χρυσής Αυγής εντός στρατεύματος, έδωσαν την εντύπωση -και σε εμάς του δημοσιογράφους- ότι το πρόβλημα της διείσδυσης της οργάνωσης στο στράτευμα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Μας διαβεβαιώνουν πως δεν είναι έτσι.

•όσο για την εκλογική επιρροή της ΧΑ στις ΕΔ γενικά; Αυτό δεν πρέπει και δεν αφορά στη στρατιωτική ηγεσία. Το τι θα ψηφίσει ο κάθε στρατιώτης και στρατιωτικός είναι δική του υπόθεση. Η εκτόξευση των εκλογικών ποσοστών της ΧΑ θα πρέπει να προβληματίσει τους πολιτικούς και όχι τους στρατιωτικούς που έχουν ασφαλώς πολύ σοβαρότερα πράγματα να κάνουν.

Και κάτι για τους “αυτόκλητους” υπερασπιστές των Ειδικών Δυνάμεων: δεν έχουν ανάγκη ούτε υπερασπιστών, ούτε συνηγόρων όσοι υπηρετούν σ΄ αυτές. Ξέρουν καλά να “καθαρίζουν” μόνοι τους κι όχι κατά ομάδες όπως λειτουργούν άλλοι . Εσείς λοιπον αφήστε τους ήσυχους στην αποστολή τους.

Ον Αλέρτ