Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Είναι εξιλαστήρια θύματα οι αστυνομικοί ή μήπως κάτι πιο «χοντρό» μαγειρεύεται;

Η απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη να προχωρήσει στο «ξήλωμα» υψηλόβαθμων στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, να απομακρύνει από τις θέσεις τους χαμηλόβαθμα στελέχη, να δώσει
εντολή για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης κλπ, την χρονική αυτή συγκυρία και μάλιστα με αυτόν τον «αντικανονικό» τρόπο, δείχνει εκ πρώτης όψεως ότι η κυβέρνηση και δη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρίσκεται σε αμηχανία.

Δείχνει εκ πρώτης όψεως ότι πάει να χαθεί ο έλεγχος, επειδή τα πρωτοκλασάτα στελέχη του μορφώματος της Χρυσής Αυγής (όχι οι ψηφοφόροι της), άρχισαν να διεκδικούν, με πολλές μάλιστα αξιώσεις, την συμμετοχή τους στη διακυβέρνηση της χώρας. Να διεκδικούν, με πολλές πιθανότητες, να εκλέξουν δικό τους πρόσωπο στην Δημαρχία της Αθήνας. Τα διάφορα γκάλοπ που κατά καιρούς είδαν το φως της δημοσιότητας, δεν μπόρεσαν να αποκρύψουν την άνοδο αυτή.

Η πρωτοκαθεδρία στον δήμο της Αθήνας, στον δήμο που εκπροσωπεί την Ελλάδα δηλαδή, δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει στα χέρια «σκληροτράχηλων» «πολιτικών»!! Μα θα μου πει κάποιος τα «ξενοκίνητα τροικανοκινούμενα πιόνια», όπως η πλειοψηφία των ελλήνων τους περιγράφει, είναι καλύτερα; Φυσικά πως όχι. Πάντως οι εκλογές στον δήμο αυτό, αναμένονται να είναι ντέρμπυ και αυτό ακριβώς θέλουν να αποφύγουν οι κυβερνώντες. Αυτό θέλει να αποφύγει και ο εκ των διεκδικητών του τίτλου για τον δήμο Αθηναίων Υπουργός Δημόσιας Τάξης. Δεν θέλει να βλέπει τον αντίπαλό του να παίρνει «πόντους» και επιστρατεύει τα πάντα για να μην το επιτρέψει αυτό.

Μέσα στα σχέδιά του, όπως όλα δείχνουν πλέον φανερά, είναι και η κομματική και προσωπική "εκμετάλλευση" της δολοφονίας του νεαρού Παύλου Φύσσα από το χέρι ανθρώπου που ανήκει στον συγκεκριμένο χώρο. Ακολούθησαν πορείες, διαδηλώσεις, εντάσεις, διαπληκτισμοί διαξιφισμοί των «αγανακτισμένων» συγκρούσεις με ποιον άλλον; Μα με τον Έλληνα αστυνομικό. Το έλληνα Στρατηγό, τους χαμηλόβαθμους αξιωματικούς και κυρίως με τον απλό Έλληνα Αστυφύλακα, που καθημερινά βρίσκεται στον δρόμο για να δεχθεί, δυστυχώς ως «σάκος του μπόξ», ως «δημόσιο πτυελοδοχείο», «αυτά» που έχουν άλλο προορισμό. Και όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά για ποιους προορίζονται….

Με την ενέργειά του, να «καρατομήσει» με τον βάρβαρο αυτό τρόπο και σε τόσο μεγάλη έκταση αξιωματικούς, εργάτες του καθήκοντος, έδειξε ο υπουργός ότι έχει ξεπεράσει σε σκληρότητα κάθε
προηγούμενό του. Γνωρίζει βέβαια ότι η ταυτόχρονη παραίτηση δύο Ανώτατων στελεχών Στρατηγών για «προσωπικούς λόγους», όπως πολύ κομψά διοχετεύτηκε από τον ημέτερο τύπο, δεν πείθει κανένα. Δεν πείθει κανέναν ούτε στην Πατρίδα μας, ούτε κυρίως στο εξωτερικό. Εκείνο όμως που έχει καταφέρει με την ενέργειά του αυτή, είναι να κλονισθεί η εμπιστοσύνη που έχει ο απλός λαός στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, χαμηλόβαθμα και υψηλόβαθμα. Εκείνο που έχει καταφέρει είναι να διασύρονται διεθνώς ως «φασίστες», τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας. Και αυτό δεν είχε κανένα δικαίωμα και πρωτίστως ηθικό να το πράξει. Έδειξε στους «φίλους» μας στο εξωτερικό, που τόσο πολύ, κατά τα άλλα, μας «αγαπούν»!! και θέλουν να μας «σώσουν»!!, ότι εντός του σώματός της ΕΛ.ΑΣ υπάρχουν ναζιστικοί θύλακες σε μεγάλη έκταση. Έδειξε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη την Ελληνική Αστυνομία και έστειλε το μήνυμα αυτό προς κάθε κατεύθυνση.

Δεν είναι λοιπόν η πτώση των ποσοστών του στον Δήμο Αθηναίων ή η άνοδος της Χρυσής Αυγής, η κύρια αιτία της ενέργειάς του αυτής. Άλλα είναι τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του και αφορούν τον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Τα σχέδιά του είναι, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ σταδιακά να περάσει σε ξένα χέρια. Να περάσει σταδιακά η διοίκηση της ΕΛ.ΑΣ σε ξένους «τροικανούς» κατά τα πρότυπα πάντα της τριμελούς διοίκησης της τρόικας, manager. Εδώ τρεις άνθρωποι υπάλληλοι «χαρτογιακάδες» «κυβερνούν» έντεκα εκατομμύρια κόσμο, τρείς «Βαυαροί», παραδείγματος χάριν, δεν μπορούν να διοικήσουν έναν οργανισμό 40 με 50 χιλιάδων ανθρώπων. Μιας διοίκησης που, θα μας πείσουν ότι την υπαγορεύει το «εθνικό καθήκον»!!!, ώστε να περιορισθούν οι πράξεις βίας, που όλοι γνωρίζουμε ότι θα κλιμακωθούν στον χώρο της Πατρίδας μας. Θα μας παρουσιάζουν δηλαδή καθημερινά, μέσω των ακριβοπληρωμένων δημοσιογραφίσκων τους, ως ανίκανα τα στελέχη και τους απλούς Έλληνες Αστυνομικούς να διαχειρισθούν κρίσεις και σε τέτοια έκταση. Θα μας φέρουν δηλαδή τους «ειδικούς»!!! τους Manager δηλαδή που πάντα τα καταφέρνουν καλύτερα….. Και οι ισχυρισμοί τους αυτοί, γρήγορα θα υιοθετηθούν, δυστυχώς και από τον ελληνικό λαό. Τον ελληνικό λαό πουν εδώ και τόσα χρόνια, κατευθύνουν ως «μάζα», μέσα από τα κομματικά τους μικρομάγαζα.

Τα λατομεία στην Χαλκιδική και τα Κέντρα λαθρομετανάστευσης «πάρθηκαν» μεθοδικά και αθόρυβα από τα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας. «Σεκιούριτι» τις ονομάζουν, αλλά κανένας δεν ξέρει από ποιους στελεχώνονται και κυρίως από ποιους διευθύνονται και χρηματοδοτούνται. Η Εξέγερση στις εγκαταστάσεις των μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, αποτέλεσε βούτυρο στο ψωμί τους, για να ανοίξει το παραθυράκι εισόδου ξενόφερτου «στρατού» στην «Καρδιά» των εγκαταστάσεων της ΕΛ.ΑΣ. Έτσι και τώρα η δολοφονία του Παύλου και τα επεισόδια που την ακολούθησαν, έγινε βούτυρο στο ψωμί τους ώστε να αλλάξουν την δομή και την λειτουργία της  ΕΛ.ΑΣ. Να έρθουν σταδιακά «έμπειροι»!!! για την διαχείριση κρίσεων “golden boys” αξιωματικοί, από τις χώρες της «πολιτισμένης» Ευρώπης.

Και θα μπορούσε να πει κάποιος, πού είναι το «κακό»; Ακριβώς εδώ είναι και η απάντηση. Ναι είναι πολύ κακό, πολύ μα πάρα πολύ μεγάλο κακό, τόσο μεγάλο κακό που ούτε καν το φανταζόμαστε ακόμη. Αναλογισθείτε πως λειτουργούν οι τροικανοί «σωτήρες» μας. Κάθε μέρα μας βυθίζουν ακόμη περισσότερο στην ανέχεια και στον θάνατο. Άνθρωποι κάθε ηλικίας οδηγούνται στην ανεργία και την εξάρτηση από τα συσσίτια. Κάθε μέρα αυξάνει ο κατάλογος των αυτοχείρων αδελφών μας. Κάθε μέρα βλέπουμε να ευημερούν τάχα οι αριθμοί, αλλά να  δεινοπαθεί ο ταλαίπωρος έλληνας.

Έτσι κατ’ αναλογία μήπως περιμένετε να μας συμπονέσουν οι γερμανοί (τροικανοί) αστυνομικοί που θα έρθουν, είτε ως ανώτατοι manager για να διοικήσουν, είτε ως κατώτεροι αστυνομικοί για να περιπολούν από κοινού με Έλληνες Αστυνομικούς περιπολίες στην Αθήνα και στα άλλα μέρη, που θα υπάρχουν διαδηλώσεις, πορείες, εξεγέρσεις, διαμαρτυρίες. Μήπως περιμένετε να σας συμπεριφερθούν αρχικά και πάνω απ’ όλα ως άνθρωπο προς άνθρωπο και μετά ως αστυνομικοί που κλήθηκαν να κάνουν το καθήκον τους. Ειδικά στην Επαρχία, που όλοι γνωριζόμασται μεταξύ μας και ο καθένας μας έχει πατέρα, μητέρα, σύζυγο, παιδί, αδελφό, ξάδελφο, συγγενή, φίλο, γείτονα, χωριανό αστυνομικό και βλέπει το «ποιόν» του και μέσω αυτού το «ποιόν» της αστυνομικής οικογένειας και μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα. Μπορεί να βγάλει συμπεράσματα για την μεγάλη αυτή διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στους Έλληνες και τους πολιτισμένους Ευρωπαίους Αστυνομικούς. Είναι βέβαιο ότι μόνο ο Έλληνας Αστυνομικός θα καταλάβει τον παραβάτη πολίτη, γιατί γνωρίζει την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει και θα αρνηθεί να του σημειώσει παράβαση για «ψήλου πήδημα». Θα καταλάβει τον μεροκαματιάρη, τον άνεργο που παλεύει προσπαθώντας με νύχια και με δόντια να επιβιώσει ή για να τελειώσουν τα παιδιά τις σπουδές τους. Αντίθετα είναι αδύνατον να σε καταλάβει ο «πολιτισμένος» «Ευρωπαίος!! αστυνομικός», ο οποίος πάνω απ’ όλα βάζει την εφαρμογή του Νόμου και όχι την ανθρωπιά. Ο Νόμος λέει ότι το παιδί μου φεύγει από το σπίτι, όταν γίνει δεκαοκτώ χρονών, αυτό θα εφαρμόσω. Επίσης τους γέροντες γονείς μου, θα τους στείλω σε «πολυτελέστατο» γηροκομείο, επειδή έτσι λέει ο Νόμος και η συνήθειά μας. Άλλη νοοτροπία, άλλη κουλτούρα, άλλα πιστεύω, άλλη στάση και φιλοσοφία ζωής. Δεν τους κατηγορώ, γιατί έτσι έχουν μάθει και έτσι συνεχίζουν.

Αφήστε μας όμως κύριε υπουργέ και εμείς να έχουμε τους «δικούς» μας Έλληνες Αστυνομικούς. Τους δικούς μας Αξιωματικούς, που είναι καταλληλότατοι να χειριστούν κρίσεις στην Πατρίδα μας, που τόσο υποφέρει τελευταία. Μην τους βάζετε τρικλοποδιά, μην τους πετάτε στον δρόμο μ’ αυτό τον απαράδεκτο, αντιδημοκρατικό τρόπο, για να φέρετε ακριβοπληρωμένο «μισθοφορικό στρατό» που θα εκτελεί, με έχτρα χρηματικά μπόνους, ακόμη και παράτυπες - παράνομες εντολές. Αντίθετα επί τριανταπέντε και πλέον χρόνια, πολλοί από τους Έλληνες Ανώτερους και Ανώτατους ακόμη Αξιωματικούς, έκαναν σπίτι τους τις αραχνιασμένες αποθήκες στις σοφίτες των αστυνομικών μεγάρων, έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να βρεθούν μπροστάρηδες, να χειρισθούν και να αντιμετωπίσουν κρίσεις. Και αυτό το γνωρίζετε, πάρα πολύ καλά. Έμειναν μακριά από τα σπίτια τους, τις συζύγους τα παιδιά τους, τους δικούς τους, για να φυλάξουν «Θερμοπύλες».

Κύριε Υπουργέ,

είμαι απόλυτα βέβαιος ότι τα γνωρίζεται όλα αυτά. Σας επιβάλλουν όμως στο όνομα της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας, της Νέας Τάξης πραγμάτων να ενεργήσετε διαφορετικά. Να ενεργήσετε παρά την θέλησή σας, κάτω από την πίεση των μεγάλων τραπεζικών συμφερόντων που βάλουν πανταχόθεν κατά της Ελλάδας μας.

Αντισταθείτε όμως έμπρακτα και αρνηθείτε να φέρετε ανώνυμα, αριθμοποιημένα, ξενοκίνητα και αμφιβόλου δημοκρατικότητας ανθρωποειδή υποκείμενα, που θα «αποτελειώσουν» και σ’ αυτόν τον τομέα την Πατρίδα μας. Γιατί γνωρίζεται ότι οι Έλληνες Αστυνομικοί θα χειριστούν καλύτερα και πιο ανθρώπινα από οιονδήποτε ξένο αστυνομικό, διαδηλώσεις, πορείες, διαμαρτυρίες, απ’ αυτές που όλοι αναμένουμε ότι θα ενταθούν, λόγω σκληρότερων μέτρων, τις επόμενες μέρες. Αποδείξτε έμπρακτα και μην εξακολουθείτε να κινείστε στο ίδιο πνεύμα με την προηγούμενη σκληρή ενέργειά σας που μας διέσυρε παγκοσμίως, ότι είστε ο «Πατέρας» και όχι ο αμείλικτος τιμωρός του Έλληνα Αστυνομικού. Γιατί διαφορετικά, όλοι ανεξαιρέτως οι αγνοί Αστυνομικοί της Ελλάδας, ίσως ποτέ να μην σας το συγχωρήσουν αυτό……

Ι. Εδεσσηνός Πελλαίος
karatzova.com/
bloko.gr