Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ξηλώνονται και μετακινούνται όλοι οι ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ λόγω Χρυσής Αυγής! - Παραιτήθηκαν και δυο ανώτατοι αξιωματικοί!

Ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας αντιστράτηγος Ιωάννης Δικόπουλος- Δεν μένει διοικητής που να μην αντικαθίσταται μετά τις έρευνες για θύλακες της Χρυσής Αυγής στην αστυνομία
- ΕΚΑΜ, ΔΕΛΤΑ, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας, ο Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, Προϊστάμενος του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας
- Επίσης αντικαθίσταται ο επικεφαλής της διμοιρίας της Υ.Α.Τ. στο Κερατσίνι και ο διοικητής του ΑΤ Νϊκαιας!

- Νωρίτερα παραιτήθηκαν ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος και ο Γενικός Διευθυντής Περιφέρειας Στ. Ελλάδας


   









  





   
Oι εξελίξεις στην ΕΛ.ΑΣ είναι πραγματικά ραγδαίες τις τελευταίες ώρες με αφορμή την Χρυσή Αυγή και τις έρευνες αν υπάρχουν θύλακες και μέσα στο Σώμα της αστυνομίας.

Μετά τις παραιτήσεις που υποβλήθηκαν νωρίτερα από τον Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας αντιστράτηγο Ιωάννη Δικόπουλο και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Απόστολο Κασκάνη με μια νεα ανακοίνωση το υπουργείο αλλάζει εκ βάθρων όλα τα πρόσωπα σε θέσεις ευθύνης!

Έτσι, σύμφωνα με επίσης ανακοίνωση, με εντολή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια ανατέθηκε σήμερα από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο στον Διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχο Παναγιώτη Στάθη, ευρύτατη έρευνα σχετικά με τα καταγγελλόμενα στον Τύπο για ενεργό εμπλοκή αστυνομικών στη δραστηριότητα του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή» και την τυχόν συμμετοχή τους στη διάπραξη αδικημάτων.

Ο Αρχηγός του Σώματος μετέφερε στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων τη βούληση του κ. Υπουργού να μην υπάρξει οποιαδήποτε σκιά στο Σώμα.

Όπως τονίζεται, προκειμένου επίσης να διασφαλιστεί κατά απόλυτο τρόπο η αντικειμενικότητα στην έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, αντικαθίστανται και μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες:

- Ο Υποστράτηγος, Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

- Ο Αστυνομικός Διευθυντής, Διοικητής και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Υποδιοικητής της Ε.Κ.Α.Μ.

- Ο Αστυνομικός Διευθυντής, Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής

- Ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Προϊστάμενος του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής

- Ο επικεφαλής της διμοιρίας της Υ.Α.Τ. στο Κερατσίνι, τα μέλη της οποίας φέρονται σύμφωνα με φωτογραφίες και καταγγελίες να πετούν πέτρες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της 18/9/2013, χωρίς να παρεμποδίζονται και χωρίς να συλλαμβάνονται .

- Ο Αστυνόμος, Διοικητής της Ομάδας Δ.ΕΛ.Τ.Α.

- Ο Αστυνόμος, Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Νίκαιας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit, ο ένας από τους δυο αστυνομικούς επιθεωρητές, επικαλείται προσωπικούς λόγους, όμως ο έτερος κάνει λόγο για έντονη αντιπαράθεση με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ  Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις για χειρισμούς τόσο σε υποθέσεις της Χρυσής Αυγής όσο και σε υποθέσεις με δραπέτες φυλακών.Στο πλαίσιο της ίδιας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης θα εξετασθεί και το ζήτημα τυχόν ευθυνών για τις παραλείψεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας για τη συλλογή πειστηρίων και την ταυτοποίηση συγκεκριμένων ατόμων με τα αντικείμενα που βρέθηκαν στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης (κοντάρια, ασπίδες, κράνη κλπ).

Παράλληλα, τίθενται σε διαθεσιμότητα, μέχρι την ολοκλήρωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, ο Διοικητής και ο Αξιωματικός Υπηρεσίας του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας και ο αστυνομικός - σκοπός της Αστυνομικής Διεύθυνσης, που εκτελούσε υπηρεσία το επίμαχο χρονικό διάστημα.