Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Το "καυτό e mail" του υπουργείου Οικονομικών για τις περικοπές των 165 εκατομμυρίων

Το “καυτό e mail” του υπουργείου Οικονομικών με το οποίο ζητούνται αυξημένες περικοπές στο κονδύλι της μισθοδοσίας έχει φθάσει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας εδώ και αρκετές ημέρες. Είναι αυτό το e mail στο οποίο το υπουργείο Οικονομικών ζητά :
  • 165 εκατομμύρια ευρώ περικοπές στην μισθοδοσία από 88 που προέβλεπε το μεσοπρόθεσμο
Το e mail “υπογράφει” γυναίκα στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. Τι κάνουν στο ΥΠΕΘΑ; Όπως σωστά επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ κ.Γιάννης Αντωνιάδης “τηρεί σιγή ασυρμάτου”,προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τις νέες απαιτήσεις του οικονομικού επιτελείου και έχει ζητήσει να παρέμβει ώστε να μην επιμείνουν στις νέες περικοπές που θα δυναμιτίσουν κι άλλο το κλίμα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Στην συνάντηση που είχε ο ΥΕΘΑ με τους προέδρους των “θεσμικών ενώσεων” δεν είπε τίποτα για τις επιπλέον περικοπές .Αντιθέτως ζήτησε από τους προέδρους εγγράφως τα στοιχεία που όπως λένε αποδεικνύουν ότι έχουν περικοπεί ήδη περισσότερα χρήματα απ΄ όσα προβλέπονταν. Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα προωθήσει τα στοιχεία αυτά στο υπουργείο Οικονομικών. Επικοινωνιακό “κόλπο”; Πολλοί είναι αυτοί που επισημαίνουν ότι η όλη υπόθεση ίσως να χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση ως μέσο εκτόνωσης ώστε να περάσουν χωρίς κραδασμούς οι περικοπές των 88 εκατομμυρίων ευρώ. Τι εννοούν; Με δεδομένο ότι ο Παναγιωτόπουλος είπε στους προέδρους των “θεσμικών” ενώσεων ότι στις 3 Ιουλίου θα συναντήσουν τον πρωθυπουργό. Με δεδομένο αυτό εκτιμούν ότι ίσως σ΄ αυτή την συνάντηση ο Σαμαράς θα ανακοινώσει ότι σταμάτησε τις επιπλέον περικοπές! Λες και τα 88 εκατομμύρια που θα περικοπούν δεν είναι πολλά.

στην Βουλή - Ετοιμάζουν ερώτηση για τις περικοπές!

Στην Βουλή έρχεται το θέμα που αποκάλυψε το Onalert σχετικά με την απαίτηση του οικονομικού επιτελείου να μειωθεί κατά 165 εκατομμύρια ευρώ κι όχι 88 όπως προβλεπόταν από το μεσοπρόθεσμο το κονδύλι για την μισθοδοσία των στρατιωτικών μέσα στο 2014. Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει ερώτηση στην Βουλή υποχρεώνοντας έτσι την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ να δώσει μια σαφή απάντηση για το θέμα. Η σιωπή της βέβαια από την Κυριακή μέχρι και σήμερα αποτελεί επιβεβαίωση της είδησης ,την οποία βέβαια γνωρίζουν πολύ καλά στο ΥΠΕΘΑ αλλά και στο υπουργείο Οικονομικών ότι δεν μπορούν να την διαψεύσουν! Τι προσπαθούν να κάνουν κερδίζοντας χρόνο; Να εμπλακεί στην υπόθεση το Μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ώστε να “πάρει πίσω” την αύξηση. Είναι λίγα τα 88 εκατομμύρια που θα κοπούν έτσι κι αλλιώς; Ασφαλώς όχι.  Είναι “τέχνασμα” για να μπορέσουν να περάσουν χωρίς κραδασμούς τα 88 εκατομμύρια; Δηλαδή χρησιμοποιούν το υπέρογκο ποσό των 165 εκατομμυρίων για να εμφανιστούν μετά ως “σωτήρες”; Από τις πληροφορίες που έχουμε όχι! 
πηγή onalert