Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΕΑΥ Ροδόπης: " Ως πότε η πολιτεία θα βλέπει τον αστυνομικό ως τεμάχιο ή ως αναλώσιμο υλικό; "

Σε βαρύ πένθος βυθίζεται για μια ακόμη φορά η αστυνομική οικογένεια αποδίδοντας σκληρό φόρο τιμής στο βωμό του καθήκοντος.
Βαθιά οδύνη και θλίψη σκέπασε τις ψυχές μας, εξαιτίας της τραγωδίας που ξαναχτύπησε την οικογένειά μας, με τη δολοφονία εν ώρα υπηρεσίας του συναδέλφου μας ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ Γεωργίου…..
Ξεχειλίζουν πλέον τα συναισθήματα οργής για την αδιαφορία της Πολιτείας που συνεχίζει χωρίς ίχνος ντροπής να αντιμετωπίζει τον αστυνομικό ως «τεμάχιο» ή «αναλώσιμο υλικό» και την απώλεια του υπέρτατου αγαθού της ζωής μας ως στατιστικό αριθμό που μετρά στις «δικαιολογημένες απώλειες μάχης». Απαιτούμε από την Πολιτεία να αναλάβει επιτέλους, την ευθύνη που έχει απέναντί μας, θωρακίζοντας θεσμικά τον Έλληνα αστυνομικό, αναβαθμίζοντας την εκπαίδευσή μας, αναγνωρίζοντας το αυτονόητο της επικινδυνότητας της εργασίας μας, παρέχοντάς μας τον απαραίτητο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Είναι πρόδηλη και η ευθύνη του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που όπως καταδεικνύουν τα γεγονότα, δεν ανταπεξέρχεται ικανά στην υποχρέωσή του για ασφαλή φύλαξη των Καταστημάτων Κράτησης, με αποτέλεσμα τις συνεχείς αποδράσεις επικίνδυνων κακοποιών, τους οποίους με κίνδυνο ζωής τους συνέλαβαν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και τους οδήγησαν στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Υποχρέωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η ασφαλής φύλαξη των υποδίκων και καταδίκων και σαφέστατο το μερίδιο ευθύνης του όταν λόγω αδυναμίας του να ανταπεξέλθει ικανά στο καθήκον του, γίνεται αιτία να κινδυνεύουν και να χάνονται ζωές αστυνομικών και πολιτών. Ζητούμε από την Ποινική και Πειθαρχική Δικαιοσύνη να βάλουν «βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο» αποδίδοντας το αναλογούν μερίδιο ευθύνης για την απώλεια ζωής του εκλιπόντος συναδέλφου μας στους πραγματικά υπαίτιους (όσο υψηλά αυτοί κι αν βρίσκονται) της έκθεσης μας σε μη οφειλόμενο κίνδυνο ζωής, ο οποίος προκύπτει είτε από ελλειπή μέτρα φύλαξης των Καταστημάτων Κράτησης, είτε από προχειρότητα σχεδιασμού αστυνομικών επεμβάσεων σε σοβαρά περιστατικά, είτε από έλλειψη συναίσθησης ευθύνης της Ηγεσίας απέναντι στη ζωή των συναδέλφων μας. Ίσως αυτό να αποτελεί τη μοναδική ελπίδα για εμάς, να αφυπνιστούν οι συνειδήσεις των πραγματικά υπευθύνων. Δεν μας ικανοποιούν πλέον τα ευχολόγια και τα κροκοδείλια δάκρυα «δήθεν συμπαράστασης» στις οικογένειες των αδικοχαμένων συναδέλφων μας. Τίποτε απ΄ αυτά δεν απαλύνει τον βαθύ και σκληρό πόνο των οικογενειών μας, γιατί αποδείχθηκε περίτρανα ότι όλα αυτά είναι προσποιητά και για εσωτερική κατανάλωση. Αν όντως οι Κυβερνώντες αντιλαμβάνονται έστω και στο ελάχιστο το μέγεθος της τραγικότητας της κατάστασης στην οποία έχουν περιάγει την Ελληνική Αστυνομία και τον Έλληνα αστυνομικό, τότε τους καλούμε να το δείξουν με έργα και όχι με λόγια!!!!! Στην περίπτωση που δεν προτίθενται πράγματι να πράξουν έργα (κάτι που δυστυχώς διαχρονικά αποδεικνύεται), τότε ας πάψουν τα λόγια, γιατί πλέον προκαλούν κι ας αφήσουν εμάς, που γνωρίζουμε τον τρόπο, να τιμήσουμε την μνήμη των συναδέλφων μας και να συμπαρασταθούμε στις οικογένειές τους. Από λόγια και δηλώσεις συμπαράστασης, χορτάσαμε πια!!!!!!.
Οι Έλληνες αστυνομικοί διαθέτουμε και γνώση και μνήμη!!!!!
Το Δ.Σ. της Ένωσής μας εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος συναδέλφου. Δηλώνουμε έτοιμοι να δώσουμε το δικό μας παρών σε οποιαδήποτε κίνηση στήριξης και αλληλεγγύης αποφασισθεί από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας ή την Ομοσπονδία μας.
Δηλώνουμε αξιόμαχοι και τελούμε σε αγωνιστική ετοιμότητα, για την σθεναρή διεκδίκηση του οφειλόμενου από την Πολιτεία έμπρακτου σεβασμού στο δύσκολο και επικίνδυνο έργο του αστυνομικού.

                               
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα                  ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Παναγιώτης