Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΕΑΥ ΠΕΛΛΑΣ ΠΟΛΥΠΑΘΗ Η ΑΔ ΠΕΛΛΑΣ



ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΕΛΛΑΣ
Αριθ.Πρωτ.30/2013                                 Έδεσσα 08/06/2013
 ΠΡΟΣ 1.κ.κ. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Νέας Δημοκρατίας
           2.Σύνοδο ΝΟΔΕ Πέλλας
KOIN. M.M.E
ΥΠΟΜΝΗΜΑ
 Σας ενημερώνουμε πως μια από τις ποιο πολύπαθες Αστυνομικές Διευθύνσεις της Χώρας αναδεικνύεται και η Αστ/κή Διεύθυνση Πέλλας. α) Με σοβαρή υστέρηση σε Αστυνομικό προσωπικό στις Υπηρεσίες της, λόγο των μεγάλων κενών στις οργανικές της θέσεις, καθώς και λόγο των αθρόων αποστρατειών. (Παραθέτουμε ενδεικτικό πίνακα των Νομών της Κ. Μακεδονίας ).
Αστυνομικές Διευθύνσεις
Πληθυσμός Νομού
Υπάρχουσες Αστυνομικές Δυνάμεις
Α.Δ.Πέλλας
145.797 κάτοικοι
298 Αστ/κοί 1 για 489 κατοίκους
Α.Δ.Κιλκίς
89.056 “
630 “ 1 για 141 κατοικους
Α.Δ.Ημαθίας
143.618 “
398 “ 1 για 360 κατοίκους
Α.Δ.Χαλκιδικής
104.834 “
561 “ 1 για 187 κατοίκους
Α.Δ.Πιερίας
129.846 “
412 “ 1 για 315 κατοίκους
Α.Δ.Σερρών
200.956 “
518 “ 1 για 388 κατοίκους
Κάτι λιγότερο από 300 Αστυνομικοί που από αυτούς εάν αφαιρέσουμε τους εν υπηρεσία γραφείου, τους κωλυομένους για διάφορους λόγους τότε τι απομένει; Αναλογικά τα ποσοστά Αστυνομικών και πληθυσμού στην Πέλλα είναι τα μικρότερα αν σκεφτούμε τα 89χιλιόμετρα συνόρων, την αυξανόμενη επισκεψιμότητα του Αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Πέλλας και του νέου Μουσείου, του χιονοδρομικού θέρετρου του όρους Βόρρας (Καιμάκτσαλαν), των Λουτρών Λουτρακίου (Πόζαρ). Σε όλα τα ως άνω έρχονται να προστεθούν και 23 Αστυνομικοί αποσπασμένοι στον Νομό Έβρου (Α.Δ. Ορεστιάδας),καθώς και 12 Αστυνομικοί στο Νομό Δράμας (Παρανέστι κέντρο φύλαξης λαθρομεταναστών). Καθώς επίσης θα πρέπει να προσθέσουμε στους μετακινούμενους μέρα παρά μέρα εναλλάξ στις Σκουριές Χαλκιδικής, την Διμοιρία Υποστίρηξης αποτελούμενη τουλάχιστον με 20 ως 22 Αστυνομικούς, όπως επίσης και την Ομάδα Πρόληψης καταστολής Εγκλήματος αποτελούμενη από 10 Αστυνομικούς.  Παρακαλούμε τους παραλήπτες όπως επιτέλους ξεκλειδώσουν θέσεις από τις οργανικές που μένουν ακάλυπτες σε τέτοιο βαθμό ούτως ώστε να ενισχυθεί η Πέλλα στις τακτικές μεταθέσεις, όπως επίσης βοηθηθεί η ενίσχυση των Υπηρεσιών της Πέλλας και με Αστυνομικούς οι οποίοι επιθυμούν με δικά τους έξοδα να αποσπαστούν στο Νομό χωρίς να επιβαρύνουν το Δημόσιο.
β) Με Υπηρεσίες που έχουν πεπαλαιομένη υλικοτεχνική υποδομή (χωρίς οχήματα λόγο απόσπασης τους στον Έβρο και πολλές φορές με σοβαρές βλάβες τα εναπομείναντα, παλιοί χαλασμένοι ασύρματοι κλπ) καλούνται σε διεκπεραίωση επιδόσεων εκατοντάδων δικογράφων των Δικαστηρίων, των Στρατιωτικών Αρχών κλπ και γενικός κάθε είδους συνδρομή ξένη προς το καθαρά Αστυνομικό έργο.
γ) Σοβαρή έλλειψη ανακριτικών υπαλλήλων στις μάχιμες Υπηρεσίες για την διεκπεραίωση δικογραφιών και λήψη μηνύσεων -παραπόνων από τους πολίτες.
δ) Μη παραλαβή ποινικών κρατουμένων από τις Φυλακές λόγο πληρότητας τους με αποτέλεσμα να υπερκαλύπτονται οι θέσεις των κρατητηρίων των Υπηρεσιών της Α.Δ.Πέλλας μετατρέποντας τες σε μίνι μεταγωγών με ότι αυτό συνεπάγεται σε θέματα υγιεινής και ασφαλείας .
ε) Από την πλευρά μας τονίζετε για ακόμη μια φορά το ζήτημα του κλονισμού του αισθήματος ασφαλείας και προστασίας των πολιτών της Πέλλας με το άδειασμα των Υπηρεσιών του Νομού και την μη ενίσχυση του με τον (α) ή (β) τρόπο με νέους Αστυνομικούς.
Λογιζόμενοι τους αυξητικούς ρυθμούς της εγκληματικότητας στο Νομό από ντόπιες αλλά κυρίως εισαγόμενες ομάδες κακοποιών που δραστηριοποιούνται σε (ναρκωτικά, κλοπές, ληστείες, διαρρήξεις σε οικίες, κλοπές αγροτικών καλωδίων, μετασχηματιστών της ΔΕΗ, κλοπές μετάλλων, επεισόδια κλπ)
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΠΥΡΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ              ΤΡΟΧΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ