Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣΣΤΗ ΔΑΕΘ

   
                                                       
                                                                                          ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ, ΣΗΜΕΡΑ, ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΗ ΔΑΕΘ, ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.
                                                       Θεσσαλονίκη, 10 Ιουνίου 2013
                                                                                                          
 
   Σήμερα Τρίτη 11 Ιουνίου 2013 και ώρα 13:00 διεξήχθη, με απόλυτη επιτυχία, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσής μας που πραγματοποιήθηκε έξω από το κτίριο της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης (ΔΑΕΘ). Το Προεδρείο της Ένωσης, μαζί και με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας μας, της Π.Ο.ΑΣ.Υ., εκφράζοντας το σύνολο σχεδόν των συναδέλφων της ανωτέρω Διεύθυνσης, διαμαρτυρήθηκαν δυναμικά, ενημερώνοντας παράλληλα και την κοινή γνώμη, με ενότητα, συναδελφικότητα και αλληλεγγύη, επιδεικνύοντας δείγματα συνδικαλιστικής δράσης ανεβασμένου επιπέδου. 
   Με σχετική ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης αποφασίστηκε η διεξαγωγή της σημερινής Γενικής Συνέλευσης, διότι το προσωπικό (διμοιρίες ΥΑΤ και ΥΜΕΤ), πραγματικά, βρίσκεται σε οριακή κατάσταση. Οι παρατυπίες και αυθαιρεσίες στην καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας (Π.Δ. 100/2003), οι παράτυπες ανακλήσεις ημερησίων αναπαύσεων χωρίς την γνωστοποίηση της απαραίτητης Υπουργικής Απόφασης, τα διπλά συνεχόμενα νυχτερινά, οι πολλές οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις, οι συνεχείς μετακινήσεις εκτός Νομού Θεσσαλονίκης, με τεράστιο οικονομικό κόστος για το Δημόσιο, η εργασία πέραν του νόμιμου εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας, η καταστρατήγηση στη διαδικασία ΦΠ του Π.Δ. 100/2003 στις μετακινήσεις, πρέπει να σταματήσουν. Βέβαια, για όλα τα παραπάνω, σίγουρα, θα έρθει η στιγμή που οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν.