Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013

Προκαταβολή σύνταξης στο Δημόσιο για χιλιάδες συνταξιούχους που αναμένουν στην ουρά Πηγή: Προκαταβολή σύνταξης στο Δημόσιο για χιλιάδες συνταξιούχους που αναμένουν στην ουρά

Προσωρινές συντάξεις στο Δημόσιο. Ανάσα σε χιλιάδες συνταξιούχους που έχουν καταθέσει αίτηση μα αναμένουν επί μήνες δίχως εισόδημα, δίνει ρύθμιση του νόμου 4151/13 που τίθεται σε ισχύ.
Προκαταβολή σύνταξης ίσης με το 50% ή το 60% (αν πρόκειται για αναπηρία) των βασικών αποδοχών των υπαλλήλων που έχουν συνταξιοδοτηθεί ή συνταξιοδοτούνται από την 1η Ιουνίου και εφεξής θα χορηγεί το Δημόσιο, με τις πρώτες πληρωμές να έρχονται στο τέλος Ιουνίου για περισσότερους από 20.000 δικαιούχους. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το μέτρο που προβλέπεται στο νόμο 4151/13 και τίθεται σε ισχύ με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, που δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουνίου, αφορά όλους όσοι έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης αλλά περιμένουν στην ουρά για να βγει η σύνταξή τους, καθώς και όσους έχουν πάρει τρίμηνες αποδοχές ή αναλογία τους από την 1η Μαρτίου μέχρι τις 30 Μαϊου. Εντός έξι μηνών από τη χορήγηση της προκαταβολής, θα πρέπει να έχει βγει η κανονική σύνταξη.

Πηγή: iefimerida.gr